VELIKI UDARAC

Početak kraja: Ivanku Trump izbacili iz još četiri trgovine

08.02.2017 u 11:42

Bionic
Reading

Nakon što je modna linija 'prve kćeri' Ivanke Trump prošloga tjedna izbačena iz dva poznata lanca robnih kuća Nordstrom i Neiman Marcus, modno poslovno carstvo poduzetne Ivanke nastavlja se urušavati

Bojkot modne linije Ivanke Trump ne pokazuje znakove slabljenja! Zbog kupaca koji su odlučili ne kupovati proizvode iz njezine kolekcije, još su se četiri trgovine odlučile maknuti proizvode s potpisom najstarije kćeri kontroverznog milijardera Donalda Trumpa, novoizabranog predsjednika SAD-a. Proizvodi iz modne linije Trumpove kćeri više se ne mogu kupiti niti u trgovinama Belk, Jet, ShopStyle i Home Shopping Network, piše BuzzFeed News. Čini se da je kampanja #GrabYourWallet s ciljem bojkota svih poslova ove moćne američke obitelji dala svoje prve rezultate. Shannon Coulter koja stoji iza akcije #GrabYourWallet, potvrdila je da se proizvodi iz Ivankine kolekcije više ne mogu kupiti iz četiri trgovine: Jet, ShopStyle i Home Shopping Network.

Glasnogovornica Hope Shopping Networka koji su do prošlog tjedna u svojoj ponudi imali i proizvode iz Ivankine kolekcije, naglasila je za BuzzFeed News kako njihova odluka nije politički motivirana. 'Tvrtka Home Shopping Network nije stranački opredijeljena i naše se odluke temelje isključivo na prodaji. Odluku smo donijeli nakon analize poslovanja. Iako ne zauzimamo nikakav politički stav, prihvaćamo i potičemo različita mišljenja kako naših zaposlenika, tako i naših kupaca', rekla je Jill Kermes iz HSN-a.

Iz Belka su poručili kako je njihova odluka rezultat analize poslovanja. Ipak, Rosemary K. Young, direktorica marketinga brenda Ivanke Trump nije krila svoj optimizam. 'Brend Ivanke Trump nastavila se širiti uz značajan porast u 2016. godini. Uvjereni smo kako veličina kompanije nije samo u profitu već i u održavanju integriteta', rekla je. Inače, lanac robnih kuća Nordstrom koji je prvi izbacio Ivanku Trump iz svojih trgovina, svoju je odluku objasnio bojkotom kupaca koji traje od jeseni.

U e-mailu poslanom zaposlenicima Nordstroma u studenome, Pete Nordstrom, dopredsjednik kompanije, kazao je da su svjesni bojkota kupaca i toga da će, koji god potez povuku, netko biti razočaran. 'Što god da radimo, svjesni smo da ćemo razočarati naše kupce. Svaki brend koji imamo u ponudi ocjenjujemo prema ostvarenim rezultatima. Ako ljudi ne kupuju robu iz te kolekcije, nećemo je više prodavati', objasnio je.