RECEPTI ČITATELJA

Počastite se tikvicama s tri vrste sira

04.08.2013 u 10:20

Bionic
Reading

Sezona tikvica još traje i treba ih što bolje iskorsititi. Želite li fino jelo bez mesa, napravite tikvice s bešamel umakom i tri vrste sira

Sastojci:

oko 70 dag tikvica
12-14 listova za lazanje
sol, papar,
100 g gorgonzole
100 g mozarele
25 g parmezana
malo maslaca

Bešamel umak:

50 g maslaca
50 g oštrog brašna
1 l mlijeka, bijeli papar, sol, muškatni oraščić

Priprema:

Tikvice operite i uzdužno narežite na tanke ploške. Popecite ih na maslacu, posolite, popaprite i maknite s vatre. Za umak bešamel, na maslacu lagano popecite brašno. Postupno dolijevajte toplo mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete glatku gustu smjesu. Dodajte sol, popaprite. Na dno vatrostalne posude stavite malo bešamela, složite red lazanja, po njima rasporedite bešamel, tikvice, naribanu mozzarellu i natrganu gorgonzolu. Na to stavite listove lazanja i postupak ponovite, tako da na zadnji list lazanja stavite bešamel, naribani sir i parmezan. Pecite oko pola sata na 200 C. Recept nam je poslala čitateljica Hana Sambolec iz Varaždina.

Svoje omiljene lagane ljetne recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala.