TAKO CHIC...

Po uzoru na Francuskinje: Ove komade naprosto morate imati u ormaru ove sezone

03.12.2023 u 19:50

Bionic
Reading

Francuskinje su zbog njihova specifičnog načina odijevanja vječna opsesija zaljubljenica u modu diljem svijeta

Privlačnost modnog stila Francuskinja nešto je što odolijeva svim trendovima i fashionisticama služi kao vječna inspiracija.

Vjerojatno je jedna od tajni francuskog chica u odlično izbalansiranim kombinacijama koje uključuju basic i bezvremenske dizajnerske komade te one iz high street trgovina, s pomno promišljenim detaljima koji, dobro je poznato, daju onu završnu cool notu svakom looku.

Karakteristika francuskog načina odijevanja je i u tome da je poželjan look koji je uvijek pomalo nedovršen, ali ujedno ženstven i dotjeran. Ova neodoljiva mješavina ležernosti i elegancije, tako specifična za Francuskinje, ono je što je čini toliko in.

  • +3
Francuska glumica Philippine Leroy-Beaulieu Izvor: Profimedia / Autor: Mario Cartelli / Zuma Press / Profimedia

Dolčevita od finog pletiva s npr. decentnim nakitom ili sako s ispranim trapericama od svijetlog denima širokih nogavica - to je ono što stil Francuskinja čini toliko zanimljivim i neprolaznim.

  • +3
Jeanne Damas Izvor: Profimedia / Autor: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia

Ako se i vama sviđaju ovakvi stajlinzi, jedno je sigurno - ne morate biti rođena Francuskinja da biste uspješno isfurali ovakav stil.

U svakom slučaju, zaboravite na 'francuske kape', majice na pruge ili bob frizure sa šiškama a la 'Amelie'. jer francuski chic je puno više od toga - to je i poseban onaj šarmantno bezbrižan stav prema modi, ali i načinu života općenito.

Evo koji su komadi nužni da biste utjelovili francuski chic ove jeseni i zime:

1. Crna dolčevita

Ovaj jednostavan komad uvijek je dobro imati u garderobi i čini osnovu estetike Francuskinja jer se odlično kombinira sa svime što imate u ormaru. Lijepa Tina Kunakey dala mu je posve novu nadogradnju zahvaljujući upečatljivom nakitu u obliku zanimljivih narukvica.

2. Ležerni kardigan

Omiljeni modni partner Francuskinja je i ovaj klasik koji odiše nonšalantnom elegancijom, a istovremeno je chic, praktičan i udoban. Nije ni čudo što ga svi rado nose u brojnim prigodama. od poslovnih pa do večernjih. Bez obzira na to ugurate li kardigan u traperice ili ga nosite ležerno uz široke hlače poput Monice de La Villardière, spasit će vas u mnogim situacijama.

3. Hlače od samta

Modni znalci ih smatraju najelegantnijom alternativom trapericama ove godine, a riječ je o mikrotrendu savršenom za prijelazno razdoblje koji odiše cool vintage vibrom. Za moderan twist odlučite se za statement džemper u vedrim bojama i elegantne cipele s petom poput francuske modne odlikašice Anne-Victoire Lefevre.

4. Klasičan sako

Modna osnova za francuski chic svakako je sako kao svestran komad bez kojeg Francuskinje ne mogu. On donosi savršenu ravnotežu između ležernosti i elegancije i ne izgleda dobro samo u uredu. Stilizirajte ga s trapericama i robusnim combat čizmama, a uvijek spremne za modne eksperimente, Francuskinje ga rado nose i za neke večernje prigode u kombinaciji s minicom ili mini haljinom, ali one najhrabrije i samo sa štiklama.

5. Bijela košulja

Bijela košulja je basic modni element bez kojeg se ne može, a toliko su svestrane da se mogu kombinirati uz svaki stil i uvijek iznova stilizirati. Tina Kunakey pokazuje kako uz nekoliko pametnih trikova klasični izgled nikako ne mora biti dosadan. Manekenka egzotične ljepote svoju je bijelu košulju kombinirala s efektnom crnom kravatom, što u konačnici izgleda baš cool.

6. Sunčane naočale četvrtastih okvira

Tražite li pravi dodatak za kombinaciju sakoa i dolčevite? Za sunčane zimske dane četvrtaste naočale daju onu toliko privlačnu retro chic vibru, što dokazuje i look Sylvie Mus.

7. Teddy kaput

Omiljena zimska uniforma mnogih zaljubljenica u modu klasičan je komad koji obožavaju i Francuskinje poput Monice de La Villardière. Ova rođena Kanađanka, a sada stanovnica Pariza, sjajno utjelovljuje stil ovoga grada. Teddy kaputi ne samo da sjajno griju, već i izgledaju totalno chic.

8. Cool setovi

Kombinacije topa i suknji fantastično funkcioniraju, što dokazuje i francuska ikona stila Jeanne Damas. Ovakvi usklađeni setovi izgledaju nevjerojatno sofisticirano, a baš poput haljina, rješavaju nas u jednom potezu svih briga i muka oko stiliziranja.

9. Čizme do koljena

Veliki su ovogodišnji trend, vrlo su elegantne i privlače poglede, a osobito se dobro sljubljuju s npr. trendi suknjama ili haljinama, što čini odličan modni spoj.

10. Kratka jakna s umjetnim krznom

Ako se tijekom hladnih mjeseci poželite umjesto kaputa ogrnuti toplom i lijepom jaknom, neka vas inspirira Jeanne Damas - odlučila se za komad koji potpisuje Acne Studios. Lijepa jakna mamac je za poglede zahvaljujući lepršavom ovratniku i kontrastnim rukavima, a umjetno krzno u boji daje njezinom outfitu štih sedamdesetih. Vrlo cool!

11. Prsluk

Kad je riječ o modi, Francuskinje izbjegavaju komade oko kojih vlada kratkotrajni hype. Ipak, jedan modni trend za jesen/zimu 2023./2024. može se savršeno uklopiti u njihov bezvremenski ormar: prsluk s kopčanjem muškog stila. Ovaj chic odjevni predmet odlično funkcionira i bez sakoa, što je potvrdila i Camille Charrière.