IPAK NE IDE U ZATVOR

Pjevačica koja je širila HIV osuđena na dvije godine uvjetno

26.08.2010 u 17:57

Bionic
Reading

Članica njemačkog girl benda No Angels, Nadja Benaissa, proglašena je krivom jer je seksualnim odnosom bivšeg partnera svjesno zarazila HIV-om

Nadju Benaissu sud u Darmstadtu osudio je na dvije godine uvjetne kazne i 300 sati društveno korisnog rada s ljudima koji su zaraženi HIV-om. Na visinu izrečene kazne utjecalo je njezino duboko kajanje za počinjeno, kao i to da je kazneno djelo okvalificirano kao 'nanošenje teških tjelesnih ozljeda'. Tužiteljstvo ju je izvorno teretilo zbog pet nezaštićenih odnosa s trima bivšim partnerima između 2000. i 2004, no vještačenjem je utvrđeno da od trojice njezinih partnera samo izvjesni 34-godišnjak ima podtip virusa HIV-a. Benaissa je još od 1999. znala da je zaražena HIV-om, no svejedno se upuštala u nezaštićene seksualne odnose.

Pjevačica je na suđenju izjavila da joj je jako žao zbog svega što se dogodilo te da bi najradije vratila vrijeme. Priznala je kako je svojim partnerima zatajila da je zaražena HIV-om dodajući da nije imala namjeru nekoga namjerno zaraziti. Mislila je da je mala šansa da će nekoga zaraziti, a nije htjela javno priznati da je zaražena, jer se bojala da bi to moglo ugroziti život njezine kćeri i budućnost benda.