KOJI SAVJETI

Piju li vam krv zato što ste solo u tridesetima?

28.06.2014 u 08:00

Bionic
Reading

U svakom periodu svog života susrećemo se s 'dobronamjernim' opaskama i pitanjima rodbine, susjeda, prijatelja. Kako fakultet, kada ćeš završiti, ima li što novo, kako ljubav, kada ćete se oženiti...

Kada prevalimo tridesetu, pritisci okoline i očekivanja postaju malo izraženiji. Jer eto, s 30 po nekom nepisanom pravilu već bismo trebali biti u braku, ako ne, onda bar u ozbiljnoj vezi. Ako ste pak single i još vam ne zvoni alarm za uzbunu, okolina će se potruditi da ga oglasi. Odjednom kao da na svakom kutu čujete komentare i savjete.

Podjednako idu na živce oni 'utješni' poput 'naći ćeš nekoga', do onih savjetodavnih 'nemoj biti tako izbirljiva'. Morate priznati da se neki ljudi zbilja drsko usuđuju uopće voditi računa o vašem ljubavnom životu, propitivati, savjetovati, analizirati.

Dakle, ako ste u 30-ima i još k tome ste single, pripremite se na zabavu. Komentara koji živciraju neće nedostajati.

Evo top pet

Naći ćeš nekoga
Sreća dolazi u puno oblika i formi. Ne nužno u suživotu ili braku s nekim drugim. Ta konstatacija 'sažalna i utješna', iritantna je i ustvari uopće ne propituje što je za vas sreća. Više otkriva stavove osobe koja vam to govori.


Nemoj biti tako izbirljiv/a
Kad biste htjeli biti bezobrazni, na tako drsku izjavu koja secira vašu osobnost mogli biste uzvratiti istom mjerom: 'Vidim da ti nisi bio/la.' No, čemu. Ignorirajte uz smiješak.

Vjenčanja su odlična mjesta za susresti pravu single osobu
Još jedan pokušaj da vas utope u neku simbiozu i da napokon mogu odahnuti jer ste se skrasili. Ovi očajni pokušaji 'zabrinute' rodbine i prijatelja zbilja su nekada komični.

Jesi li probao/la online naći partnera?
Još jedan biserni savjet koji će vam pomoći u rješavanju single statusa.

Srest ćeš nekoga kada to najmanje očekuješ
Ovo možda i nije toliko zlonamjerna konstatacija, no i ona podrazumijeva da ste očajni jer ste sami. Najbolji odgovor na sve te besmislice je široki osmijeh i uživanje u životu kakav vodite i kakav ste odabrali. Bio u simbiozi s nekim ili ne.