VJEČNI komad

Ovoga proljeća sako je najpoželjniji komad - evo kako ga možete nositi, a da ne izgleda dosadno

05.04.2019 u 06:52

Bionic
Reading

Sako je neopjevani junak poslovnog stila odijevanja koji pruža samopouzdanje i moć te svakoj osmišljenoj kombinaciji uspijeva darovati ispolirani izgled. Ako se ove sezone poželite modno zabaviti ovim neizostavnim komadom u ormaru, donosimo vam nekoliko načina na koje ćete to postići

Iako nikad nećete pogriješiti nošenjem sakoa uz obične traperice i majicu, na ulicama svjetskih prijestolnica u sklopu tjedana mode jedne od najutjecajnijih street style zvijezda proteklih mjeseci pokazale su inovativne načine na koje možete nositi modno neuništivi sako.

  • +75
Sakoi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Sako utaknut u traperice

U misiji pronalaska novih i inovativnih načina na koje se može nositi sako, domišljate zvijezde ulične mode sve češće se mogu vidjeti s pojedinim modelima utaknutima u traperice. Na ovaj način sako, osim jakne, poprima ulogu topa, a rezultat je osvježavajuća silueta koju ćete postići bez pretjerano truda.

Sve što trebate je model sakoa na dvostruko kopčanje i nešto plići model traperica s dovoljno mjesta da u njih ugurate krajeve sakoa.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

@lindatol_ @londonfashionweek

Objavu dijeli The Style Stalker (@thestylestalkercom)

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Going up

Objavu dijeli Sophia Roe (@sophiaroe)

Ležerno svezana vesta preko sakoa

Kada je riječ o slojevitom stilu odijevanja, ovaj trik će svaku odjevnu kombinaciju učiniti da bude kul, a za nju će vam trebati obična vesta. Ležerno svezana oko ramena, vesta će stvoriti novu elegantnu siluetu i darovati novo značenje vašem omiljenom sakou.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Close up 💭

Objavu dijeli Annemiek Kessels (@modedamour)

Sako istaknut remenom ili torbicom oko struka

Koliku moć pojedini modni dodaci imaju za sveukupan izgled odjevne kombinacije, zasigurno ste se nebrojeno puta i sami uvjerili. Detalj remena istaknut preko sakoa pršti sofisticiranošću, istovremeno rezultirajući ispoliranim izgledom cjelokupne kombinacije. Remen na sakoima dominirao je u nadolazećim kolekcijama vodećih dizajnerskih imena, a zvijezde ulične mode itekako su ga prihvatile. Kada ne nose odvažne remene preko sakoa, u većini slučajeva ovaj poslovni komad odjeće nose uz torbice oko struka, kojima popularnost i dalje ne jenjava.

Prilagođavanje kombinacije izgledu sakoa

Takozvano tonalno odijevanje, koje podrazumijeva nošenje komada u identičnoj nijansi, smatra se velikim ovosezonskim hitom kojem, očekivano, ne mogu odoljeti ni brojne zvijezde ulične mode. Upravo će tonalno odijevanje pomoći da osvježite izgled svog omiljenog sakoa tako što ćete ga kombinirati s komadima u istoj paleti boja. Poželite li tonalno odijevanje učiniti dodatno zanimljivim, razmislite o kombinaciji nekoliko tekstura odjevnih komada koje će pomoći da osmišljeni stajling sa sakoom ne djeluje dosadno.

Eklektično poigravanje slojevima odjeće

Svijetli šuškavac preko sakoa, dolčevita neonske boje ispod njega, biciklističke hlače i pernata jakna... samo su neke od mogućih kombinacija koji slijede eklektičan stil odijevanja i običan model sakoa čine dodatno zanimljivim.