MODNI EKSPERTI SLOŽNI

Ovo su torbe kojima nećete moći odoljeti

28.10.2018 u 11:58

Bionic
Reading

Najpoželjnije torbice ove sezone su sve samo ne dosadne, a modni eksperti otkrivaju koji će modeli ostvariti najveći utjecaj na modnoj sceni do kraja godine

Modne kuće Chloé, Dior, brend Loewe, ali i suvremeni dizajnerski brendovi poput Rejine Pyo, Stauda i Nanushke, u aktualnim kolekcijama predstavili su pregršt zanimljivih torbi koje bi se uskoro mogle okititi titulom it modela.

Trend životinjskog uzorka nije zaobišao ni svijet modnih dodataka, a torbice koje imitiraju izgled krokodilske kože, praktične siluete i kožni saddle modeli samo su neki od ključnih trendova u svijetu torbica u aktualnoj sezoni.

  • +10
Torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Krokodilski pečat

Ove jeseni sve se vrti oko efekta krokodilske kože. Lisa Aiken, modna direktorica poznate web trgovine Net-a-Porter, u sezonskom izvještaju o trendovima dotakla se krokodilskog efekta na koži, ističući da njegova popularnost leži u 'Instagram friendly' izgledu. U aktualnim kolekcijama neke od najboljih modela torbi s efektom krokodilske kože predstavili su brendovi poput njujorškog Trademarka, mađarskog Nanushka i londonskog brenda Rejina Pyo. Različitim modelima torbica efekt krokodilske kože daruje skupocjen i poseban izgled.

Puderastoplava boja

Kao jedna od ključnih boja aktualne sezone, puderastoplava nije zaobišla ni svijet torbi. Popularni francuski brend Jacquemus stvorio je zanimljive modele minijaturnih torbi i velikih tote modela koje krasi ova hit boja.

Praktični modeli

I dok smo proteklih sezona svjedočili trendu minijaturnih torbi u koje možete pospremiti ono nužno, ove sezone fokus je na praktičnosti, što je na koncu rezultiralo trendom velikih tote modela torbi. Španjolski brend Loewe i francuski Jacquemus predvodnici su u minimalističkoj i praktičnoj filozofiji kada je riječ o torbama, a prema mišljenju brojnih modnih eksperata, riječ je o modelima kojima popularnost neće tako brzo izblijedjeti.

Životinjski uzorak

Gotovo da ne postoji životinjski uzorak koji ove sezone na neki način nije proslavljen na modnim pistama i policama trgovina. Bivša spajsica, a danas uspješna modna dizajnerica Victoria Beckham, koja tradicionalno preferira modne dodatke čistih silueta i minimalističkog izgleda, također nije odoljela 'zovu divljine' lansiravši zanimljive modele tote s uzorkom leoparda.

Torba Saddle

Posljednjih mjeseci trend nošenja i oživljavanja stare slave pojedinim modelima potaknuo je modnu kuću Dior na lansiranje novih inačica kultne torbe Saddle s prepoznatljivim detaljem zlatnog slova 'D'.

  • +7
Slavne ljepotice zaluđene Diorovom torbicom Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Povratak ovog kultnog modela torbe, između ostalog, dovoljno govori o utjecaju slavnih modnih blogerica i manekenki na Instagramu, koje su posljednjih sezona, osim Diorovoj torbi Saddle, kumovale povratku podjednako kultnih komada s dizajnerskim potpisom.

Torbice Carrie Bradshaw

Osim sandala s remenčićima, torbice naglašenih logotipa, vintage modeli i sjajni minijaturni modeli, kakve je u kultnoj seriji 'Seks i grad' proslavila glumica Sarah Jessica Parker ulogom Carrie Bradshaw, u modu su se vratili na velika vrata.