OKRUTNA ISTINA

Ovo su pravi razlozi zbog kojih varaju žene i muškarci

  • Autor: M. Š.
  • Zadnja izmjena 01.07.2014 18:05
  • Objavljeno 01.07.2014 u 18:05
muškarac žena krevet

muškarac žena krevet

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinstock

Jeste li se ikada zapitali zašto žene i muškarci varaju? Koji su to razlozi koji navode na prevaru u dugogodišnjim vezama? Sudeći prema podacima novog istraživanja, muškarci i žene varaju iz posve drugačijih razloga

U novom istraživanju koje je provela britanska stranica za upoznavanje partnera EliteSingles, sudjelovalo je 667 solo muškaraca i žena koji su otkrili razloge zbog kojih su partnere i partnerice varali u prošlosti. Zanimljivo, većina muškaraca, njih 55 posto, nije moglo navesti niti utvrditi točan razlog zbog kojeg su varali – jednostavno su to učinili. Trećina žena u istraživanju dala je isti taj odgovor.

No sljedeći najpopularniji razlog zbog kojih su muškarci varali pokazao se kao jednostavna želja za spolnim odnosom (28 posto muškaraca), nakon čega slijedi dosada u vezi (25 posto) te zaljubljenost u drugu osobu (12 posto), prenosi womenshealthmag.com

U žena se kao najčešći razlog varanju pokazala dosada u vezi, što je u istraživanju navelo 35 posto žena. Nakon toga slijedi zaljubljivanje u drugu osobu (27 posto), zatim jednostavna želja za spolnim odnosom s nekim novim (16 posto). Kao najrjeđi razlog za varanje, i kod muškaraca i kod žena, pokazala se osveta partneru – taj razlog je navelo 11 posto žena te sedam posto muškaraca.

Zaključak ovog istraživanja upućuje na to kako muškarci češće varaju zbog fizičke želje za novom partnericom, a žene češće varaju zbog emocionalnih razloga. No isti ti ispitanici u istraživanju su također upitani koji oblik nevjere smatraju najgorim – seksualnu ili emocionalnu prevaru. Rezultati su pokazali kako muškarci smatraju seksualnu nevjeru gorom varijantom (65 posto), a žene smatraju kako je emocionalna nevjera krajnja izdaja (55 posto).

I dok problemi i svađe u vezi mogu biti najočitiji razlog za prevaru, istraživanje je također pokazalo kako će mnogi muškarci i žene prevariti partnera zbog bioloških faktora kao što su razine hormona ili kulturni čimbenici, poput sveprisutnosti seksa u današnjem životu. Stoga, što možete poduzeti i spriječiti prevare u svojoj vezi? Za početak o toj temi treba iskreno razgovarati s partnerom. Naime, istraživanja pokazuju kako razgovor o tome što učiniti ako se nevjera dogodi uvelike povećava šanse da veza u budućnosti preživi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!