STILSKI POGODAK

Ovo su najljepše haljine s oskarovskog crvenog tepiha

29.02.2016 u 18:27

  • +6

Najljepše haljine s dodjele Oscara 2016.

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Osim nagrada za filmska postignuća, dodjela Oscara uvijek privuče posebnu pažnju zbog glamuroznih izdanja zvijezda. Priliku za modno briljiranje na crvenom tepihu iskoristile su brojne, no tek nekolicina njih uspjela je u svom naumu

Mjeseci pripremanja za pojavljivanje na glamuroznoj dodjeli Oscara sinoć su napokon okončani i pojedinim zvijezdama posebno su se isplatili.

Kao što se moglo očekivati, poznate nositeljice titule kraljice crvenih tepiha i ovaj put nisu razočarale. Naravno, riječ je o glumicama Cate Blanchett i Charlize Theron, kojima se modni promašaj na glamuroznoj dodjeli nagrada gotovo nikad nije dogodio.

U ovogodišnjoj sezoni nagrada glumicu Cate Blanchett viđalo se u uvijek zanimljivim i jedinstvenim haljinama, a ovakva praksa nanovo je potvrđena na dodjeli Oscara. Australska glumačka diva na crvenom tepihu ovaj se put pojavila u svijetloplavoj haljini iz kolekcije Armani Prive. Kreaciju klasičnog kroja ukrašavali su 3D cvjetovi od tkanine koji su joj, pažljivo konstruiranoj, davali pravu dozu jedinstvenosti. Poput Cate Blanchett, modna maherica Charlize Theron ponovno je stilski briljirala.

Iako se na crvenom tepihu kazališta Dolby proteklih godina moglo vidjeti više primjeraka crvenih haljina, ove godine za nju se odlučila samo Charlize. Pametan modni potez itekako joj se isplatio - haljina dubokog izreza koju su pridržavale tanke naramenice djelo je modne kuće Dior, za koju glumicu veže modni ugovor, stoga se često može vidjeti upravo u kreacijama ovog pariškog brenda.

Uz Cate Blanchett, haljinama plavih nijansi nisu mogle odoljeti ni zvijezde poput Brie Larson i Daisy Ridley.

Zvijezda filma 'Soba', koja je za svoju ulogu osvojila zlatni kipić, na crvenom tepihu pojavila se u haljini upečatljive plave boje s Guccijevim potpisom - trenutačno najpoželjnijim modnim brendom. Haljinu prozračnog materijala, osim upečatljive boje, krasio je bogato ukrašen pojas koji je odvajao gornji dio od valovite suknje.

Zvijezda novog nastavka filma 'Ratovi zvijezda' Daisey Ridley odlučila se za Chanelovu eleganciju odabravši zanimljivu usku haljinu s mnoštvom blještavih ukrasa koji su se pretapali.

Za kreaciju modne kuće Chanel ovaj put odlučila se i glumica Julianne Moore. Iako je veže pravo modno prijateljstvo s dizajnerom Tomom Fordom, koji se često pobrine za njezin izgled na crvenim tepisima, Julianne je sve iznenadila odabirom crne Chanelove haljine. Jednostavna kreacija naglašena je blještavim obrubima dekoltea i naramenica, a pomoću nje Julianne se uspjela naći na listi najbolje odjevenih te večeri.

Uvijek jedinstvena Rooney Mara, poznata po njegovanju suvremenog gotičkog stila na crvenim tepisima, i ovaj put je ostala dosljedna svom modnom izričaju odabravši prljavobijelu Givenchyjevu haljinu. Osim zanimljivih otvora i proreza, krasili su je sitni, gusto prišiveni cvjetni detalji koji su prekrivali poluprozirnu tkaninu. Svoj savršen modni niz u sezoni nagrada Rooney Mara uspješno je nastavila i na dodjeli Oscara.

Kao što priliči glamuroznoj oskarovskoj dodjeli, i ove godine brojne dame su pokazale svoju viziju glamura odabravši prikladne blještave haljine. Poput australske kolegice Cate Blanchett, Naomi Watts odlučila se za haljinu iz kolekcije Armani Prive. U društvu supruga Lieva Schreibera, Naomi se pojavila u blještavoj strukiranoj opravi bez naramenica. Plave šljokice u paru s ružičastim činile su dva printa na haljini i stvorile 'ombre efekt', čime je glumica zaslužila mjesto na listi najbolje odjevenih uzvanica.

Nešto drukčije blještavo izdanje sinoć je priuštila Margot Robbie pojavivši se u zlatnoj haljini Toma Forda koja je imitirala izgled zmijske kože. Istovremeno jednostavna i krajnje zanimljiva kreacija s dubokim V-izrezom laskala je glumičinoj figuri. U naletu haljina s plavim i blještavim predznakom ona narančasta s potpisom Stelle McCartney jako se istaknula, a sinoć ju je ponosno predstavila Olivia Munn. I više nego jednostavna kreacija naglašena je u gornjem dijelu neobičnim rukavom koji se protezao preko dekoltea. Olivijin narančasti odabir pokazao se pravim modnim pogotkom.

Uz tešku modnu konkurenciju na crvenom tepihu, glumica Charlotte Rampling uspjela je mnogo mlađim kolegicama dati pravu modnu lekciju iz stila. Ova 70-godišnja glumica poput prave dive pojavila se u naizgled jednostavnoj Armanijevoj haljini čija cijena iznosi vrtoglavih 125 tisuća dolara. Uvjerljivo jedna od najskupljih haljina ovogodišnje dodjele elegantnoj Charlotte podarila je poseban izgled kojim je nadmašila brojne, godinama mlađe kolegice.

Sudeći prema listi najbolje odjevenih, Armani slavi kao dizajner kojem je uspjelo stvoriti čak tri kreacije za glumice koje su redom završile na listama najbolje odjevenih.