HOLIVUDSKA ELITA

Ovo su najljepše haljine s glamurozne dodjele nagrada

13.02.2017 u 12:25

Bionic
Reading

Na 70. dodjeli nagrada Britanske akademije za filmsku i TV umetnost (BAFTA) održanoj u londonskom Albert Hallu kao i obično nije nedostajalo glamura i blještavila, a o haljinama nekih glumica dugo će se pričati

Da glamur nije samo rezeviran za Hollywood, potvrđuje i dodjela nagrada BAFTA. Mlada američka zvijezda Emma Stone, koja je sinoć imala razloga za slavlje jer je njezin film 'La La Land' slavio u kategorijama za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glavnu glumicu, izgledala je besprijekorno u neobičnoj, bogatoj ukrašenoj tunici-haljini u kombinaciji s hlačama od iste tkanine, kreaciji Chanel Couture.

Ovoga se puta odlučila i za metalik salonke zašiljenih vrhova, uz jedan zgodan detalj: oko gležnja je nosila narukvicu, zapravo 'nanožnicu'. Crvenu kosu, pomno ispeglanu ovoga je puta složila u jednostavan polurep. Pomaknut, egzotičan outfit s dubokim dekolteom bio je odličan odabir ove sve traženije glumice koja se s punim pravom često svrstava među najbolje odjevene glumice u Hollywoodu.

  • +22
BAFTA Izvor: Reuters / Autor: TOBY MELVILLE

Među slavnim uzvanicama zablistala je i Amy Adams u smaragdnozelenoj haljini bez naramenica s potpisom Toma Forda koja je lijepo naglasila njezinu porculansku put i vatrenu boju kose. Doduše, kroj joj nije baš laskao liniji, no zgodnoj zvijezdi filma 'Nocturnal Animals' to nitko nije previše zamjerio. Jedna od najzapaženijih glumica na crvenom tepihu bila je i Nicole Kidman koja je nosila elegantnu crnu haljinu s vrtoglavim dekolteom (Armani Prive), koja u posljednje vrijeme privlači pozornost svojim modnim odabirima poput odvažne haljine s papigama na nedavnoj dodjeli nagrada SAG.

Naomie Harris odlučila se za Guccijevu haljinu u nježnim pastelnim bojama, a Noomi Rapace, koje se između ostalog sjećamo i po ulozi u filmu 'Djevojka s tetovažom zmaja', pojavila se s novim bobom i ravno odrezanim šiškama, oduševivši novim lookom. Švedska glumica nosila je jednostavnu crnu haljinu ogrnuvši se krznenom bundicom i donijevši tako dašak starog holivudskog glamura.

Nije se samo omiljena članica kraljevske obitelji Kate Middleton odlučila za kreaciju Alexandera McQueena, toaletu s njegovim potpisom nosila je i britanska glumica Emily Blunt. Za razliku od svojih kolegica, holivudska ikona Meryl Streep odlučila se za jednostavno crno odijelo u kojem je izgledala fantastično.

Tradicionalnu dodjelu filmskih nagrada u Londonu nisu propustile ni Penelope Cruz u nespretno odabranoj zlatnoj kreaciji, književnica J. K. Rowling, glumica Viola Davis u kreaciji Jenny Peckham, francuska filmska zvijezda Isabelle Hupert u haljini kuće Chloe, Felicity Jones u Dioru, Bryce Dallas Howard u haljini sve popularnijeg brenda Solace London, Thandie Newton...