NESRETNI ODABIRI

Ovo su najgore haljine slavnih u 2015.

29.12.2015 u 07:07

  • +21

Najgore haljine u 2015. godini

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Iako se slavne dame svojski trude zasjati na crvenim tepisima da se ne bi našle na listama najgore odjevenih, mnoge ne uspijevaju u svom naumu

I ove godine bili smo svjedoci glamuroznim dodjelama filmskih i glazbenih nagrada na kojima su se pojavile brojne slavne dame u kreacijama poznatih dizajnera. Dok su neke modno briljirale, ostatak je završio na listama najgore odjevenih.

U fokusu javnosti, kao i svake godine, crveni je tepih na prestižnoj dodjeli Oscara. Ipak, na ovogodišnjoj listi nagore odjevenih ovaj su se put našle Scarlett Johansson i Nicole Kidman, glumice koje godinama briljiraju na oskarovskom crvenom tepihu. Uz njih su ozbiljno podbacile Solange Knowles u avangardnoj kreaciji Christiana Siriana te mlade holivudske snage – Chloe Moretz u masivnoj Miu Miu haljini i Anna Kendrick u bezličnoj kreaciji brenda Thakoon.

Ekstremniji primjeri primjećivali su se na dodjelama glazbenih nagrada. Titulu vlasnice možda najgore haljine ove godine uvjerljivo nosi američka pjevačica Joy Villa, a na dodjeli nagrada Grammy pojavila se u potpuno prozirnoj narančastoj haljini, nalik plastičnoj ogradi kakva se može vidjeti na gradilištima. Kraljica ekscesa Miley Cyrus također nije daleko od titule najgore odjevene slavne osobe - kao prezenterica na ovogodišnjoj dodjeli MTV VMA, Miley je odjenula kreaciju brenda House Of Holland, a ona joj je jedva pokrivala strateška mjesta.

Glamurozno događanje Met Gala u New Yorku ove godine održano je s azijskom temom. Brojni dizajneri tako su predstavili svoje viđenje azijske kulture kreacijama u kojima su ponosno prošetale slavne dame. Ipak, Met Gala ostat će zabilježen kao glamurozan događaj s najvećom koncentracijom loših haljina.

Sudeći prema popisu najgorih haljina koje su obilježile 2015., uvjerljivo vodi dizajnerica Donatella Versace kao kreatorica mnogih od njih. U njezinim smjelim kreacijama modno su riskirale i izgubile zvijezde poput Jennifer Lopez, Scarlett Johansson, FKA Twigs i Heidi Klum.