FRIZURA IZ SNOVA

Ovo su idealne nijanse kose za žene iznad 40

18.02.2015 u 11:10

  • +2

Boje kose za žene iznad 40

Izvor: tportal.hr / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

S godinama se mijenja struktura kose pa je bitno prilagoditi frizuru i boju. Ako ste dosad imali izrazito platinastu kosu ili crnu s plavim odsjajem, razmislite o promjeni

Boja kosa može nam dodati ili oduzeti nekoliko godina, a stilisti za kosu ističu da je u dobi iznad 40. najvažnije izbjegavati stroge linije frizure, presvijetle ili pretamne tonove.

Dakako, boju kose uvijek prilagodite boji puti: svjetlijem tenu najbolje pristaju plave nijanse, a tamnijem kestenjasti, smeđi i crni tonovi. Najbolji su izbor stepenaste frizure koje će stvoriti volumen te umjereni valovi ili kovrče.

Prirodni tonovi crvene kose
Ovakva boja kose najbolje pristaje curama svijetla tena s hladnim podtonovima poput lijepe glumice Amy Adams. Intenzivna crvena boja na najbolji način osvježava lice i naglašava obraze i jagodice te u trenu skida nekoliko godina. Hair stilisti upozoravaju da se crvena boja najbrže ispire pa stoga, ako imate takvu boju kose, morate je njegovati posebnim preparatima.

370104, 370076, 369935, 370101Plava kosa nijansirana pramenovima
Robin Wright, plavuši svijetla tena s hladnim podtonovima fantastično pristaje blond nijansa s nekoliko vrsta svijetlih pramenova. Ovakva mladenačka frizura zasigurno će vam priskrbiti puno komplimenata. Ako vam se sviđa ovakva boja, zatražite od svog frizera pramenove zlatnih i mednih nijansi prošaranih svjetlijim tonovima.

Bakreno-riđe nijanse
Nicole Kidman najbolji je dokaz za to da curama svijetla tena ali topla podtona odlično stoji ovakva boja kose. Budući da je kosa tretirana bojom suha, redovito je nahranite maskom ili hranjivim serumom.

Jedva vidljivi ombre pramenovi na srednje smeđoj kosi
Julia Roberts već godinama nosi ovakve varijante frizure prošarane pramenovima što joj je odličan odabir. S obzirom na to da s godinama punoća lica polako nestaje, kosa prošarana nijansiranim pramenovima odlično je rješenje ako želimo izgledati mlađe i svježije. Zatražite od svog frizera pramenove koncentrirane najviše oko lica, no bitno je da su samo nekoliko nijansi svjetliji.

Prirodni tonovi crne kose
Ako imate tamnu kosu poput Jennifer Connelly, izbjegavajte crnu boju s plavim odsjajem i zamijenite je prirodnim nijansama tamnosmeđe ili crne boje. Kosa koja je što sličnija prirodnim tonovima tamnosmeđe/crne izgleda lepršavo, njegovano i mladenački.

Pramenovi u boji karamele
Kosa Salme Hayek, inače prirodno tamnosmeđa, izgleda uvijek besprijekorno, a trik je u strateški raspoređenim karamelastim pramenovima na krajevima kose koji lijepo naglašavaju njezine egzotične crte lica. Savjet: ovakve pramenove ipak nemojte raditi sami kod kuće.

Zlatni pramenovi na smeđoj kosi
Maslinastoj koži Eve Mendes odlično pristaje nijansa tople smeđe prošarane zlatnim pramenovima. Bitno je da izgledaju što prirodnije pa ih nemojte posvjetljivati u više od dvije do tri nijanse. Za sjaj kose tretirane pramenovima, redovito koristite serum za vrhove ili ulje makadamije.