A MNOGIMA SE DOGAĐA

Ovo na oženjenim muškarcima nije nimalo seksi

17.01.2014 u 14:06

Bionic
Reading

Malo koja žena će reći da je velik trbuh na muškarcu - seksi. Ne samo da nije seksi, nego nije ni zdrav, ali unatoč tome događa se mnogim oženjenim muškarcima

Zasigurno ste već čuli da se žene nakon ulaska u brak udebljaju, ali novo istraživanje pokazuje da se ista stvar događa i s muškarcima. Naime nakon što se ožene, muškarci se smire, zaborave na zdrave navike i udebljaju se. Točnije, najčešće skupljaju masne naslage na trbuhu.

Istraživanje koje su proveli znanstvenici sa sveučilišta Minnesota pokazuje da muškarci u braku prestanu paziti na prehranu, ne vježbaju te mnogo vremena provode na kauču ispred televizora. Rezultat toga je gomilanje kilograma.

Pokazalo se da više od 50 posto oženjenih muškaraca ima prekomjernu tjelesnu težinu, a znanstvenici smatraju da su to alarmantni podaci. Problem je i, kako napominju znanstvenici, to što muškarci teže mijenjaju nezdrave navike od žena.

Žene naime u jednom trenutku shvate da se situacija mora mijenjati pa počnu poduzimati konkretne korake. Muškarci pak dugo nisu ni svjesni problema, a kada ga i uoče, puno teže se odlučuju na djelovanje, što, nažalost, dugoročno ostavlja loše posljedice na njihovo zdravlje.