I DJECA JE VOLE

Ovo je vjerojatno najjednostavnija juha

03.10.2014 u 13:26

Bionic
Reading

Ova jednostavna juha dobrodošla je kao utjeha u jesenskim i zimskim mjesecima. Tjestenina u obliku leptirića je kratka i radi se upravo za juhe. U restoranima ćete stracciatellu naći bez tjestenine. U svakom je slučaju dobra za djecu

Nova zbirka recepata neupitnoga kuma talijanske kuhinje Antonija Carluccija, u izdanju Profil Knjige, podjednako je zanimljiva i početnicima i naprednim obožavateljima jedne od najpopularnijih namirnica na svijetu, tjestenine. Čak sedam desetljeća Carluccio voli, mijesi, kuha i jede tjesteninu pa u novoj knjizi prenosi recepte, savjete i tajne koje je strastveno skupljao 50 godina, sve kako bi čitateljima pomogao da na mnoge različite načine stvore najpopularnije i najukusnije jelo na svijetu.

Potrebni sastojci:

150 g sušene tjestenine farfalline
1,5 l pilećega ili goveđega temeljca
30 g maslaca
4 srednje velika tučena jaja (birajte ona sa žarkim žumanjcima zbog boje)
2 žlice fino nasjeckanoga svježega peršina
80 g svježe naribanoga parmezana
malo maslinova ulja
sol i papar, prema ukusu

Antonio Carluccio: Tjestenina
Umjesto farfallina, kad juhu kuhate za djecu, možete upotrijebiti tjesteninu u obliku slova. Drugačija juha može biti zuppa pavese u kojoj se na dno zdjele stavlja prženi kruh (umjesto tjestenine), a jaje i temeljac nalijevaju se na vrh.

Pustite temeljac da uzavri u velikom loncu i u njemu otopite maslac. Dodajte tjesteninu i kuhajte je dok ne omekša, oko osam minuta.

Umiješajte tučena jaja, peršin i 50 g parmezana pa začinite solju i paprom po želji. Odmah poslužite, pospite preostalim parmezanom i zalijte s malo maslinova ulja.