ODVAŽAN DIZAJN

Ovo je trenutno najpoželjnija haljina, no pitanje je biste li se usudili odjenuti je

07.08.2022 u 22:18

Bionic
Reading

S povećanjem pretraživanja od čak 430%, 'gola' haljina Jean Paula Gaultiera trenutno je najpoželjnija

Haljina s potpisom modnog enfant terrible Jean Paula Gaultiera komad je za kojim modne ovisnice žude, a iako je modni must have, ova haljina definitivno nije za svakoga.

Skandalozna silueta ponovo je reinterpretirana pod utjecajem kraljice pariške underground scene, kako nazivaju Lottu Volkove, a nije trebalo dugo čekati da zapali Instagram feedove, povećavajući Google pretraživanja za čak +430%.

No 'gola' haljina nije od jučer, imala je svoj debi na modnoj reviji Jeana Paula Gaultiera na reviji proljeće-ljeto daleke 1984. godine. U njoj se dizajner poigravao s percepcijom, a odražavala je svu senzualnost Gaultierove žene. U početku je dizajnirana od jacquarda, no Lotta Volkova uspješno ju je vratila na modnu scenu, promišljajući iz suvremene perspektive.

Snimila je akt i tiskala ga na rastezljivom, pristupačnom đerseju kako bi privukla novu modnu publiku. Skandalozni print sad se nalazi na haljinama, topovima ili čak bikinijima i postaje apsolutna zvijezda ove modne capsule kolekcije, a nije trebalo dugo čekati da se u njemu pojave celebrity lica poput Kylie Jenner, Chiare Ferragni...

Lotta Volkova rođena je u Rusiji, a vrlo je rano razvila strast prema modi. Sa 17 godina je odletjela u London kako bi se školovala u prestižnoj školi Central St Martins, a čim je završila studij osnovala je brend s utjecajima punka, Lotta Skeletrix. No uspjeh ju je ipak čekao u drugom gradu - Parizu, gdje se skrasila 2007. i tamo upoznala Demnu Gvasaliju i Goshu Rubchinskiya, osnivače brenda Vetemants, u kojem radi kao savjetnica.

  • +5
Gola haljina Izvor: Profimedia / Autor: COBRA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Volkova se na modnom radaru našla ove sezone nakon što je uspješno udahnula novi život u garderobu Jeana Paula Gaultiera u novoj capsule kolekciji. Odala je počast toj modnoj kući reinterpretirajući ikonične komade slavnog dizajnera, vrativši ga tako na sam vrh najpoželjnijih modnih imena današnjice.