NEPOGREŠIV RECEPT

Ovo je tajna savršene kupke

27.12.2013 u 16:22

Bionic
Reading

Neki ljudi ljubitelji su brzinskog tuširanja, drugi pak obožavaju dugo ležati u toploj kupki. No znanstvenici su sada otkrili recept za savršenu kupku, a on glasi: kupka s vodom od 39 stupnjeva koja traje 27 minuta i 12 sekundi, uz jednu svijeću i glazbu pjevačice Adele

U novoj studiji znanstvenici su otkrili recept za savršenu kupku. Tako je u istraživanju čak svaki sedmi Britanac za uživanje u kupki izabrao glazbu pjevačice Adele, a u čak 70 posto slučajeva ispitanici kažu kako radije odabiru kupku, piše Daily Mail

Za vrijeme ležanja u kadi, umjesto da se opuste, mnogi to vrijeme koriste za obavljanje brojnih svakodnevnih obaveza, pokazalo je istraživanje tvrtke koja prodaje kupaonski namještaj Bathstore.

Provjeravanje poslovnih e-mailova, online bankarstvo i internetski šoping čak 20 posto Britanaca obavlja iz kade pute mobitela i tableta. Osim toga mnogi ne propuštaju upravo iz kade ažurirati svoje profile na društvenim mrežama poput Facebooka, Twittera i Instagrama.

Više od četvrtine ispitanika, oko 28 posto, za vrijeme ležanja u kadi rado naziva svoje prijatelje, kolege ili rođake. Istraživanje je pokazalo u kako 22 posto Britanaca voli u kadi popiti čašu alkoholnog pića; 44 posto ispitanika također kaže kako vole s partnerom podijeliti kadu, a šest posto kaže kako upravo to budi strast u spavaćoj sobi. Tipična kupka traje 27 minuta i 12 sekundi s vodom na 39 stupnjeva te uz svijeću i Adelinu glazbu.