vrlo chic

Ovo je samo naizgled običan stajling: Zbog ovih cipela balerinke su sve manje poželjne

23.05.2024 u 13:21

Bionic
Reading

Kraljica uličnog stila, glumica Katie Holmes, još jednom je pokazala da kada riječ o dojmljivom street style kombinacijama, znanje ima u malom prstu. Ipak, dojmljiv stajling našao se u drugom planu zbog jednih od najpoželjnijih balerinki sezone

Glumicu koja se proslavila ulogom u seriji Dawnson's Creek, 45-godišnju Katie Holmes najčešće se može vidjeti na ulicama Manhattana dok obavlja jednu od brojnih obveza ili opušteno šeta ispijajući kavu. A u svakom tom izlasku Katie servira besprijekorno dobar dnevni look, od glave do pete po mjeri gradske djevojke.

U svom posljednjem izlasku Katie se poigrala sa slojevima i još jednom potvrdila svoj status modne ikone i kraljice ulične mode. Crne culotte hlače spojila je s vrlo jednostavnim komadima, ali je to učinila na vrlo zanimljiv način: preko obične crne majice odjenula je ženstveni bež kardigan, a u struku zavezala prugastu košulju s čvorom na boku. Ovaj detalj mnoge je nagnao da se zapitaju radi li se o novom modnom trendu na pomolu (sjetimo se samo do prije nekoliko sezona pulovera nošenih preko kaputa te vesto ukoso vezanih preko ramena). Kako god, vrijeme će nesumnjivo otkriti radi li se o novom modnom kriku ili tek o domišljatoj modnoj igri Katie Holmes.

  • +7
Katie Holmes Izvor: Profimedia / Autor: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ona je pak preko tih slojeva dodala još jedan – bež baloner kao ultimativni proljetni dodatak, ali u cijeloj kombinaciji svu pažnju su, ipak, ukrale cipele. Katie je nosila Mary Jane meke balerinke, ultimativni model ovog proljeća.

Naime, uslijed rasta popularnosti balerinki i Mary Jane cipela, na modnu scenu su još prošle godine stigle meke papučice koje utjelovljuju najbolje od ova dva stila. U fokus je ubrzo došao brend Vibi Venezia sa svojim jednostavnim i ultralaganim balerinkama koje se izrađuju se izrađuju u Veneciji, a nastale su prema uzoru na meke papučice, furlane, kakve su nosili venecijanski gondolijeri. Ove cipele karakteriziraju ih ukrasi od grubljeg rebrastog materijala, remenčić preko rista tipičan za Mary Jane model i materijal koji može biti u rasponu od robusnog platna do elegantnog baršuna, a trendseterice ih jednostavno obožavaju.

  • +6
Vibi Venezia balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo
sve osim nogometa