HIT SEZONE

Ovim su proljetnim jaknama već sad svi zaluđeni

12.02.2019 u 07:02

Bionic
Reading

Nakon provođenja zime u toplim pernatim jaknama, parkama i kaputima na red će uskoro doći nešto laganije jakne stvorene za proljetne mjesece, a ovi specifični modeli, po svemu sudeći, obilježit će nadolazeću sezonu

Svoju modnu ponudu brojni brendovi već su naveliko opskrbili novim, uzbudljivim komadima namijenjenim nadolazećoj proljetnoj sezoni, a neke od najutjecajnijih zvijezda ulične mode na Instagramu svojim stajlinzima dale su do znanja koji će modeli proljetnih jakni u narednim mjesecima dominirati modnom scenom.

  • +13
Proljetne jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Statement koža

Odabir klasične bajkerske jakne jednostavan je način u prijelazu iz zimskog u proljetno godišnje doba, no nova sezona donosi nešto puno uzbudljivije.

Kožne jakne upečatljivih boja, s resicama, dodatkom pojasa ili detaljem ovčje podstave - osim što podižu raspoloženje - smatraju se velikim proljetnim trendom u nastajanju.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Meta Zebra.

Objavu dijeli All The Pretty Birds (@tamumcpherson)

Karirane košulja - jakne

Hibrid košulje i jakne, popularno zvani shacket, ističe se predimenzioniranim krojem i smatra se idealnim komadom za slojeviti stil odijevanja. Karirane inačice ovog upečatljivog hibrida košulje i jakne u nadolazećoj proljetnoj sezoni bit će najpopularnije.

Visoko rezana pernata jakna

Prema mišljenju modnih eksperta, visoko rezani modeli pernatih jakni itekako su poželjan odabir u prijelaznom razdoblju jer osiguravaju potrebnu toplinu, a pritom vas oslobađaju dugih zimskih silueta.

Neutralni blejzeri

Osamdesetih godina osvijestili smo činjenicu koliko je moćno odijevanje ključno, a ono standardno uključuje hlače i sakoe. Kada je riječ o blejzerima, svoje svijetle modne trenutke u narednim mjesecima doživjet će modeli neutralnih boja i naglašenih ramena koji na najbolji način odaju počast modi 80-ih, a navedene modele blejzera u proljetnoj sezoni lako ćete kombinirati s komadima koje posjedujete.

Radnička jakna

High street brendovi poput španjolskog Manga i švedskog &Other Stories u svoju proljetnu ponudu uvrstili su takozvane radničke jakne, a riječ je o modelima koje najčešće krase džepovi na prsima. Modni eksperti vjeruju kako će radničke jakne biti veliki hit u proljetnim mjesecima, potkrepljujući svoje mišljenje činjenicom da će odlično pristajati uz komade poput suknji slip kroja ili traperica ravnih nogavica.

Najbolje od buklea

Jakna od buklea predstavlja vrijedan dio povijesti modne kuće Chanel, a voljela ju je nositi i sama Coco. Ciklička narav modne industrije rezultirala je povratkom jakne od buklea, a u svoju proljetnu ponudu uvrstili su ju brojni brendovi. Te jakne francuskog šarma ističu se šik detaljima i stižu u mnoštvu zanimljivih nijansi, zbog čega se smatraju idealnim proljetnim odabirom.