IKONA STILA

Ovih dana obilježavamo 28. godišnjicu smrti Audrey Hepburn; pogledajte njezine rijetko viđene fotografije

25.01.2021 u 21:23

Bionic
Reading

Suosnivač proslavljene modne kuće Valentino Giancarlo Giammetti odao je počast svojoj velikoj prijateljici nikad prežaljenoj glumici i modnoj ikoni Audrey Hepburn na 28. godišnjicu njezine smrti

Giammetti (82), poslovni partner i bivši partner Valentina Garavanija, s kojim je osnovao prestižnu modnu kuću, podijelio je nekoliko rijetko viđenih fotografija na svom Instagram profilu koje su izazvala veliko zanimanje obožavatelja slavne glumice.

Fotografije prikazuju Giammettija i uvijek besprijekorno odjevenu Audrey Hepburn na nekim zanimljivim fotografijama koje je Giammetti čuvao sve ove godine.

Iako je slavna glumica poznata po nevjerojatnom modnom stilu bila muza francuske modne kuće Givenchy, bila je dobra prijateljica i s Giammettijem i Garavanijem.

Samozatajni Giammeti tijekom godina stvorio je krug poznatih prijateljstava u svijetu slavnih i bogatih koji uključuju i Gwyneth Paltrow, Claudiju Schiffer i princezu Marie-Chantal od Grčke.

Među rijetkim fotografijama iz Giammettijeve arhive su i fotografije lijepe glumice na humanitarnom događanju posvećenom borbi protiv AIDS-a 1991.

  • +4
Audrey Hepburn Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Hepburn koja je preminula od raka slijepog crijeva 1993. godine, bila je bliska prijateljica Valentina i Giammettija te je često nosila njihove kreacije i izvan seta.

Giammetti i Valentino osnovali su kuću Valentino još 1960. te su prodali brend 1998. za vrtoglavih 300 milijuna dolara.

Glumica poznata po ulogama u filmovima 'Doručak kod Tiffanyja', 'Praznik u Rimu', 'Šarada' ili 'My Fair Lady' rođena je kao Audrey Kathleen Ruston 4. svibnja 1929. godine u Ixellesu, jednoj od općina Bruxellesa, a djetinjstvo je provela u Belgiji, Engleskoj i Nizozemskoj. Osim po svojim sjajnim ulogama, Audrey je i danas velika modna inspiracija zbog svog prepoznatljivog stila, istodobno decentnog i ženstvenog.

Glumica, modna ikona i humanitarka preminula je u Švicarskoj 20. siječnja 1993. u dobi od 63 godine.