Ski amade

Yoga na snijegu novi je hit za neskijaše koji vole planinu

15.11.2018 u 16:13

Bionic
Reading

Zamislite skijališta s beskrajno dugačkim stazama na kojim uz samo jednu kupljenu ski kartu možete prelaziti s jednog na drugi planinski vrh. Više ne morate sanjariti, Ski amade u ponudi ima nestvarne ponude za zimska putovanja kroz pet regija. Pročitajte u članku

I ove godine želite na skijanje, ali nemate ideju kamo poći? Nema problema, za vas smo pripremili najuži izbor austrijskih skijališta u ponudi Ski Amade od kojih će barem jedno, sigurni smo, zadovoljiti vaše ukuse i apetite. U ponudi Ski Amade sa samo jednom ski kartom možete prijeći oko 760 kilometara planine služeći se jednim od 270 liftova. Fascinantan planinski svijet i prirodni šarm pet regija uspješna su mješavina koja može zadovoljiti različite obitelji i profile skijaša. No ako vam priroda i skijanje nisu dovoljni za dobar provod, u ovih pet regija pronaći ćete sve i najbolje snježne parkove; sanjkališta za ludu zabavu s obitelji; adrenalinsko penjanje uz ledene glečere; yogu u planinama; hranu kakve se neće posramiti ni kraljevi; vinske degustacije… Ova skijališta, vjerujte, neće vas ostaviti ravnodušnima.

Salzburger sportwelt

Na ovom mjestu pronaći ćete svjetski poznate staze Svjetskog kupa; iznimno široke padine za carving i uživanje; pregledne staze za spust na kojima se može spuštati cijela obitelj; parkove za freestyle skijanje i daskanje na snijegu.

Jedno od skijališta ove regije sigurno će vam zvučati poznato: Flachau, Wagrain, St. Johann-Alpendorf, Zauchensee – Flachauwinkl, Flachauwinkl – Kleinarl, Radstadt – Altenmark, Eben, Flizmoos, Goldegg.

Svako od njih čeka vas s redovito održavanim liftovima, raznolikim i urednim stazama, školama skijanja i različitim sadržajem za djecu i odrasle. Svaku od njih možete pogledati na web kamerama koje već sad predivne prirodne prizore prikazuju cijelome svijetu. Posjetite link, pregledajte staze i tek onda donesite svoju odluku. Na ovome linku možete provjeriti i raspoloživi sadržaj, zatražiti ponudu te sve rezervirati iz vašeg toplog doma, bez imalo stresa i brige. To puno znači, zar ne?

Schladming-Dachstein

Zvuči vam poznato, no nikad prije niste bili u ovoj regiji. Što očekivati?

Skijališta Planai-Hochwurzen, Hauser-Kaibling, Reiteralm, Fageralm, Dachstein-Gletscher, Ski Galsterberg, Ramsau am Dachstein, Stoderzinken osim raznolikih staza nude i krajolik koji izgleda potpuno nestvarno. Kad pogledate planinske vrhove kako se izdižu iz borove šume i probijaju kroz oblake, nećete znati trebate li voziti ili sići sa skija i samo promatrati tu igru prirode.

Ova regija, naime, nudi puno više od samog doživljaja skijanja. Certificirana je za početnike pa je možda najpovoljnija za obitelji s djecom. Posebno jer je spremna za raznovrsne snježne radosti oblikovanje u maštovite kreacije - od vikinške rute do praćenja indijanskih staza.

Škole skijanja, pak, ne trebamo ni spominjati. Instruktori i stručno osoblje na raspolaganju su vam cijelo vrijeme.

Također, i u ovu regiju možete zaviriti preko web kamera. Pogledajte jesu li ove padine krojene za vaš savršen odmor i rezervirajte smještaj online. Ako jesu, super. Ako nisu, predstavljamo vam još jednu regiju.

Gastein

Schlossalm & Stubnerkogel, Sportgastein, Graukogel smatra se najvećom povezanom ski regijom. Ovdje dolaze skijaši koji znaju što žele!

Panoramske platforme za razgledavanje nalaze se na nekoliko različitih lokacija, a jedna od njih je i most visine 140 metara koji se smatra posebnom atrakcijom za one koji žele razgledavati prirodu. Zimski parkovi, ski slalom prilagođen iskusnijim vozačima, samo su neki od sadržaja koji vas ovdje čekaju. No Gastein ne zatvara vrata ni početnicima. Njima se posebno preporučuje skijati u dolini Angertal jer ih tamo čekaju liftovi koje će lako svladati.

Ponudu smještaja, sadržaja, al i prirodne ljepote možete provjeriti prije nego krenete na put pa se pobrinite kliknuti na web kamere ili posjetiti stranicu na kojoj ćete te izabrati najpovoljniji smještaj za vas i vašu pratnju.

Hochkönig

Ove godine ovo nam je možda i najposebnija regija. Zašto? Jer nigdje drugdje nećete osjetiti osjećaj slobode skijajući bez prestanka na bjelini dugačkoj 120 kilometara s 32 lifta. Upravo to moguće je zahvaljujući novoj povezanoj vezi u srcu Maria Alm-a zahvaljujući kojoj se na skijama (po snježnim putevima) može doći preko Sonnberga do Aberga. Zašto je to bitno? Jer se dosad na ovoj relaciji, od jedne do druge točke, moglo samo autobusom ili autom. No sad, konačno, možete skijama dolje, uspinjačom gore. Pritom čuvajući prirodu, a opet uživajući u njoj.

Bacite oko na ljepote o kojima pričamo, čekaju vas na web kamerama.

Großarltal

Što mogu ponuditi skijališta Grossarl, Hüttschlag? Paaaa, 26 kilometara staze za početnike, 36 kilometara staze srednjeg intenziteta i još dva kilometra snijega za iskusne. Ova skijališta nude savršenu zabavu za sve uzraste. Ipak, moramo naglasiti da ima posebno opremljene parkove za dječicu koja rade prve korake na skijama, kao i za one nešto starije koji vole malo adrenalinske zabave na snijegu. Naravno da im se mogu pridružiti i odrasli članovi obitelji, ali djeca i tinejdžeri ovdje će posebno uživati. Ova skijališta preporučuju se i onima koji se (iako to ne podržavamo) ne mogu odvojiti od posla ni na odmoru, jer su pokrivena besplatnim internetom pa u pauzi možete pregledati e-mail ili naprosto slikati božanstvenu prirodu pa sliku podijeliti na društvenim mrežama. Zar je doista tako čarobno da biste trebali zastati i fotografirati?

Je, uvjerite se sami na web kamerama, a onda trk na stranicu Ski amade jer raspoloživog smještaja ostalo je još samo malo, a ponude su raznovrsne i jako privlačne – od posebne ponude za skijanje u seniorskoj dobi (60 +) do Tjedna za dame, povoljnih skijaških škola i još puno, puno toga.