DOMAĆI DIZAJN

Ove torbice začinit će svaku modnu kombinaciju

01.05.2018 u 12:34

Bionic
Reading

Zaljubljenice u modu se slažu kako upečatljiva torbica može začiniti svaku modnu kombinaciju, a zanimljive i originalne torbe koje su djelo domaćih dizajnerica bez dvojbe bi svaka fashionistica rado vidjela u svojoj garderobi

Šarmantne torbice su uvijek dobrodošao modni accessoire koji u trenu može unijeti živost i u najdosadniji stajling. Ako tragate za nečijim posebnijim kako biste osvježili proljetno/ljetni stajling, bit ćete oduševljeni ponudom naših maštovitih dizajnerica.

Torbe s potpisom Made in Croatia itekako su u skladu s aktualnim trendovima, a ukoliko ne želite biti drukčiji od drugih vjerujemo kako će vas očarati proizvodi domaćih kreatorica torbica.

  • +62
Torbe domaćih dizajnera koje obožavamo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Snježana Sirovica

Dizajnerica Jadranka Bolčević stoji iza sve traženijeg brenda JBT, a njezine velike, lagane i praktične torbe osvojile su srca mnogih fashionistica.

'Prije tri godine napravila sam jednu torbu točno onako kako sam htjela i zamislila - veliku i laganu - i onda je sve počelo. Gdje god sam se pojavila, svi su me ispitivali gdje sam kupila torbu. Žene su mi prilazile u tramvaju i na cesti i pitale me za torbu, a meni je to sve bilo onako usput, govorila sam: 'Sama sam si je napravila.' Jedan dan na kavi s prijateljicama prepričavala sam te događaje i na njihov poticaj otvorila stranicu na Facebooku i Instagramu. Tako je sve nekako počelo', prisjetila se svojih početaka Jadranka.

'Inspiracija mi dođe samo tako odjednom, a velike torbe su mi prava opsesija!. Što veća to bolja tako da mi u nju stane sve ono što mi treba i naravno što mi ne treba. Jako me razveseli kad mi kupci pošalju poruku da otkad su kupili JBT torbu ne nose niti jednu drugu pa si je obavezno nabave u više boja', objašnjava simpatična Zagrepčanka čije su prepoznatljive torbe izrađene ručno i dolaze u najrazličitijim bojama. Osim torbi, Jadranka izrađuje cool modne dodatke poput nesesera, pernica, malih torbica...

Ljubiteljicama unikatnih modnih dodataka jako dobro je poznat i Koza store na Gornjem gradu iza koje stoji mala obiteljska manufaktura Zoričić. Kako je sve počelo u Istri, unikatne torbe dobile su naziv Koza, a poneseni entuzijazmom Velibora Zoričića, u projekt su se uskoro uključili i svi članovi obitelji. U njihovoj ponudi proizvoda napravljenih od prvoklasne kože osim torbica su i remenje, torbe za laptop, novčanici… Kožu i metalne dijelove, kažu, nabavljaju iz hrvatskih tvornica.

  • +115
Torbe u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

'Kad biramo kožu, ona nas inspirira i već znamo koji ćemo model torbe napraviti od nje. Mi radimo jednostavne modele torbi koji se mogu nositi na više načina. Bitno nam je da je koža kvalitetna. Njezina boja, tekstura i debljina unaprijed određuju u kojem ćemo smjeru ići s krojem, skalpelom, a potom i mašinom. Volimo spajati više boja zajedno te kombinirati kožu s metalnim dijelovima. Ovo je obiteljski posao i svatko od nas ima svoje ideje kad šiva. Velibor voli prirodne boje, dok ja volim raditi s vedrijim bojama. Kupci su nam i Hrvati i stranci. Svima je zanimljivo zaviriti u dio poslovnog prostora gdje je radionica. Kako su torbe ručno rađene, time im i više prirastaju srcu, pa im je drago da znaju tko stoji iza njihove torbe', objašnjava nam Dora Zoričić iz Koze.

Originalne torbice od najkvalitetnije kože koje odlikuju jednostavni oblici i efektni metalni ukrasi potpisuje dobro poznato ime među domaćim dizajnericama torbica, Emilija Beljan koja stoji iza brenda Mica Torbica.

Njene unikatne torbe možete nositi na više načina i u svakoj prilici, a s dizajnericom se možete dogovoriti i oko detalja konačnog proizvoda.

'Inspiriram se materijalom i nikad ne izrađujem skice. Radim bez kroja, tako da je svaka Mica Torbica zbog toga unikatna. Kupci su i žene i muškarc', otkriva Emilija.

  • +75
Pomaknute torbe koje podižu i najdosadniji stajling Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Snježana Sirovica iz Samobora stoji iza brenda Sartess design čije su razigrane torbice namijenjene djevojkama i ženama koje vole neobične modne dodatke.

'Torbice sam počela raditi prije 15-ak godina, prvo sebi a onda svojim prijateljicama, pa za poklone... Feedback je bio odličan, torbice su bile šarene i slatke i tako je sve krenulo... Tada sam bila na početku svojih dvadesetih godina i torbice su mi bile samo hobi. Kasnije su mi se neke stvari tako poklopile da sam hobi uspjela pretvoriti u full time posao i nisam pogriješila. Torbice su se mijenjale kroz godine, ali i dalje je poznato da su Sartess torbice šarene i vesele. Torbice radim uglavnom ručno i izrada jedne traje i do dva sata. Moji kupci su u rasponu od 15-60 godina i sretna sam što se torbicama svi razvesele. Uz torbice radim i odjeću i bavim se kostimografijom. Dobre fotke, društvene mreže i prisutnost uvelike olakšavaju put do publike, a ja jako volim fotkati svoje torbice gdje god da se nađem pa vjerujem da je i to zanimljivo ljudima koji posjećuju moju stranicu', kaže nam Snježana koja se opušta uz dobru knjigu, putovanja i aktivnosti u prirodi.

  • +86
Torbe u pastelnim nijansama Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Iza brenda Bags by Kristina stoji naša poznata fotografkinja Kristina Fazinić. Brend je, objašnjava, spojio dvije njezine najveće strasti - fotografiju i dizajn.

#bagsforsale #bags👛👜 #designshopzagreb #redpurse

Objavu dijeli BagsbyKristina (@bags_by_kristina)

Njezine kožne torbe, osim funkcionalna dizajna, nude šarmantan pristup fotografiji koja se pojavljuju na torbama u posve neočekivanom kontekstu - kao detalj koji doprinosi originalnosti.

'U vrijeme kada trendovi sve više nalažu način odijevanja, smatram da izgrađivanjem stila drugačijim i neobičnim detaljima pokazujemo svoj stav i osobnost. Uvijek se vodim tim osjećajem, a kupci mi uvijek kažu kako su moje torbe pravo osvježenje u gomili kopiranih torbi. Mislim da svaka žena mora nositi na sebi ono u čemu se dobro osjeća, a ne slijepo pratiti modu. Potvrdu toga dobivam svakom novom kolekcijom jer se moji kupci vracaju i to mi je dokaz moje uspješnosti', kaže Kristina čije se unikatne torbe mogu kupiti u Petit Design Storeu u Tkalčićevoj 73 u Zagrebu.