HIT PALETA

Ove boje dominiraju proljetnim trendovima

16.03.2017 u 11:12

  • +9

Proljetne boje

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Trendovi boja mijenjaju se brže nego bilo koji drugi modni smjerovi pa ne čudi to da još nismo ni zakoračili u proljeće, a već postoji hit paleta koja je počela vladati i boje koje su 'out'

Tijekom zime klasično smo u tamnijim bojama, ali dolaskom prvih sunčanih i toplijih dana želimo više vedrine, želimo boje! Spremate li se malo obogatiti proljetnu garderobu, evo koje boje predlažu modni znalci, a na koje do daljnjeg treba zaboraviti.

Mint zelenu zamijenila je nježna plava

Prošle sezone gotovo je svaka trgovina imala makar jedan odjevni komad u mint nijansi, ali sada u svijetu pastelnih tonova vlada nježna plava. Kreativna direktorica tvrtke Fashion Snoops Melissa Moylan, kojoj je posao znati što nas očekuje ili se trenutno nosi, savjetuje da u svoju garderobu uvrstite klasik - bijelu košulju na plave prugice - ili kupite sako u nježnoj plavoj nijansi.

Koraljna boja ima konkurenciju u pink i narančastoj

Nju će uspješno zamijeniti zagasito narančasta, ali i bubblegum ili izrazito roza boja. Tu će na svoje doći ljubiteljice tih upečatljivih nijansi, ali i one koje vole narančastu jer se jako lijepo slaže s osnovnim komadima.

Zaboravite chartreuse, vraćaju se žuta i boja senfa

Moguće je da vam ova neodređena nijansa između zelene i žute boje nije bila previše draga pa nećete žaliti za njom. Zamijenit će ju puno pristupačnija boja senfa i svijetložuta, ali Who What Wear tvrdi da i neonskožuta najavljuje povratak na listu popularnih boja.