KAUBOJSKI STIL

Ovdje se krije vrhunski 'steak'

11.10.2013 u 08:00

Bionic
Reading

U autentičnom ambijentu Divljeg zapada, uz zvukove 'country' glazbe i atmosferu iz kaubojskih filmova, kultni 'steak house' Fort Apache službeno je otvorio svoja vrata

Ovaj jedinstveni restoran, na pola puta između Zagreba i Samobora, poznat je po sočnim odrescima čijoj se pripremi posvećuje posebna pozornost. Gosti su tako, osim u vrhunskoj hrani, imali priliku uživati i u plesnim točkama salunskih zabavljačica, živoj country glazbi i okušati se u partiji popularnog blackjacka, dok su najhrabriji odmjeravali snage na mehaničkom biku.

Jelovnik Fort Apachea zadovoljit će i najzahtjevnije ljubitelje ukusnih odrezaka. U bogatoj je ponudi cijeli niz steakova različite gramaže i načina pripreme te zanimljivih kaubojskih naziva, kao što su primjerice Indian Arrows, Cowboy's choice, Apache 'Chief', Jack's Steaks, Ribeye Steaks, Sirlions, Deer Warrior Steak ili pak popularni T-Bones. Također, tu je i pregršt priloga, između ostalog Onion Rings, Crispy Chicken Wings 'Kentucky Style', Buffalo Wings, salata, burgera, umaka, jela na žlicu i deserta.

Doista drugačiji od uobičajenih ugostiteljskih objekata, izvana je nalik tvrđavi iz vestern filmova, dok interijer prepun drva krase pažljivo odabrani detalji, kaubojske i indijanske slike ili pak sedla u funkciji barskih stolaca. Na gornjem se katu nalazi i pravi cigar-bar predviđen za 'muške' razgovore i opuštanje nakon hrane, a svi ljubitelji cigara imaju mogućnost pohraniti vlastite cigare i ostaviti ih na čuvanju u za to predviđenom prostoru.

Ugodan ambijent, ljubazno osoblje i pomna priprema hrane čine Fort Apache primarnim mjestom za odlazak na vrhunski steak