KRALJICE GLAMURA

Ovako dobre haljine dugo nisu krasile crveni tepih

15.02.2016 u 09:59

  • +4

Haljine na BAFTA nagradama

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

U glamuroznom stilu ovog vikenda u Londonu je ponovno održana dodjela nagrada BAFTA. Na crvenom tepihu ispred kultnog Royal Opera Housea nizale su se zvijezde s A-liste, a glumice nominirane za ovogodišnjeg Oscara posebno su se stilski potrudile i istaknule

U sezoni dodjela napokon je došlo vrijeme i za londonske nagradeBAFTA, a one su ovog vikenda privukle brojne zvijezde iz filmske i TV industrije.

Na crvenom tepihu u Londonu ponovno se pojavila glumica koja gotovo nikad modno ne griješi. Naravno, riječ je o Cate Blanchett, a ona je i ovaj put iznenadila svojim zanimljivim modnim odabirom, jedinstvenom haljinom s potpisom Alexandera McQueena

Glavna posebnost spomenute haljine leži u sudaru materijala, tkanina i boja, pa gornju polovicu kreacije čine izvezeni cvjetovi u tonovima dragulja, a donju krasi crna pernata suknja koja je 46-godišnjoj Cate podarila dozu dramatičnosti i jedinstvenosti na crvenom tepihu.

Uz australsku glumačku divu, londonskim crvenim tepihom zavladala je švedska glumačka senzacija. Alicia Vikander zbog izvrsne glume u filmovima 'Ex Machina' i 'Dankinja' ne prestaje obilaziti dodjele nagrada, pa nije propustila ni ovu londonsku. Kao što se moglo pretpostaviti, Alicia je i ovaj put zablistala u haljini s potpisom Louisa Vuittona. Iako često odabire haljine živih boja, odlučila se za crnu kreaciju u znaku kože. Svoju sitnu figuru i struk Alicia je naglasila u pažljivo konstruiranoj crnoj haljini srebrnih detalja i izražajnih šavova.

Poput mlade švedske kolegice, glumica Julianne Moore oduševila je svojim elegantnim modnim izričajem odabravši bijelu Armanijevu haljinu sa strateški pozicioniranim crnim detaljima. Bijelu haljinu tako su ukrašavale crne trake čineći naramenice koje su joj pažljivo padale niz leđa. Prepoznatljivu riđu kosu u kombinaciji s jedinstvenim pjegicama Julianne je naglasila smaragdnozelenim naušnicama, a one su činile odličan kontrast blijedoj puti i ružu boje fuksije.

Glumica Rooney Mara, poznata po svom jedinstvenom, suvremenom stilu, ni ovaj put nije razočarala. Svoju aristokratski bijelu put Rooney je naglasila odabravši bež haljinu s potpisom modne kuće Givenchy. Dugu kreaciju ukrašavali su pleteni dijelovi koji su prekrivali temeljnu tkaninu, a detalji poput zanimljivih naramenica i opušteni kroj donjeg dijela laskali su gotičkoj modnoj estetici Rooney Mare.