IDEJA ZA RUČAK

Ovaj ukusan i zdrav obrok lako se priprema i oduševit će i one koji paze na figuru

09.05.2023 u 19:28

Bionic
Reading

Ako ste i vi među onima koji su u pripremama za ljetnu sezonu i disciplinirano vode računa o unosu kalorija, ovo brzo i fino jelo s daškom sjevera Afrike zadovoljit će i one izbirljivije

Puretina je meso s malo masti, ali vrlo bogato proteinima, a odlično funkcionira posluženo uz kus-kus, mahune i špinat. Rezultat je lagano i ukusno jelo, savršeno za ručak ili večeru, te ga bez problema možete ponijeti i na posao.

Kus-kus je vrsta tjestenine u obliku malih zrnaca koja se tradicionalno koristi u sjevernoafričkoj i bliskoistočnoj kuhinji no zahvaljujući jednostavnoj pripremi, okusu i brojnim nutritijentima koje sadržava proširio se diljem svijeta?

Sastojci: 

600 g puretine narezana na kockice

6 zelenih šparoga

200 g zelenih mahuna

1 šaka špinata

300 g pšeničnog griza za kus-kus

povrtna juha

sol, papar

ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema: 

Šparoge prerežite i izvadite poleđinu. Naizmjenice ih stavite na štapiće za ražnjiće s komadima puretine.

Stavite lonac s vodom i soli da prokuha, dodajte špinat, ostavite ga 3 minute i ocijedite. Dodajte mahune, ostavite oko 5 minuta i ocijedite. Vrućom juhom od povrća navlažite kus-kus.

Pureće ražnjiće posolite i popaprite te ih pecite na gril tavi dok se meso dobro ne ispeče. Na svaki tanjur poslužite malo kus-kusa i dodajte ražnjiće, mahune i špinat.

Iscijedite malo soka od limete i vaš zdrav obrok je spreman. Dobar tek!