25 GODINA KASNIJE

Ovaj trend je modnu scenu pokorio 'preko noći': Svi su ludi za stilom zvijezde 'Sopranosa'

26.01.2024 u 15:07

Bionic
Reading

U isto vrijeme kada 'Obitelj Soprano' slavi svoju 25. obljetnicu, stil glumice Dree de Matteo u seriji postao je glavnom inspiracijom holivudskih stilista, njihovih slavnih klijentica, a zatim i modnih ovisnica s TikToka

Svjetskim ljubiteljima mode dojadio je minimalizam propagiran estetikom 'tihog lukusuza' i 'starog novca'. Maksimalizam je ponovno 'in', a očituje se kroz estetiku 'mafijaške žene' čijoj je popularnosti nesumnjivo doprinijela velika obljetnica serije 'Obitelj Soprano', kao i stil jedne od njezinih glavnih zvijezdi.

Svjetsku slavu glumica Drea De Matteo stekla je u 'Sopranosima' ulogom Adriane Le Cerve, dugogodišnje djevojke Michaela Imperiolija (Christopher Moltisanti), a njezini modni odabiri u hit seriji HBO-a danas su i vrelo inspiracije za modne insajdere i fashionistice diljem svijeta.

  • +12
Obitelj Soprano Izvor: Profimedia / Autor: HOME BOX OFFICE - Album / Album / Profimedia

'Moj inbox je doslovno eksplodirao. Ne postoji medij koji nije želio čuti moje mišljenje o estetici 'mafijaške žene'', priznala je 52- godišnja Matteo tijekom boravka u Švicarskoj, nesvjesna jačine trenda koji je modnu scenu pokorio 'preko noći'.

Na malim ekranima i u ulozi Adriane, Drea de Matteo servirala je brojna pamtljiva izdanja. Neka od njih je zadržala a, kako priznaje, razmišljala je o prodaji pojedinih komada puno prije nego što je stil mafijške žene postao vrući hit.

Nedugo nakon povratka iz Europe, za američki Page Six prisjetila se kako joj je kostimografkinja Juliet Polcs na zadnji dan snimanja donijela kutiju punu Adrianine odjeće, uključujući epski kostim tigrastog uzorka.

'Imam komad u kojem sam umrla u seriji' otkrila je u razgovoru, dodavši da posjeduje i ono u kojemu je 2001. godine krasila naslovnicu magazina Rolling Stones, nastalu pred objektivom Marka Seligera.

Također je otkrila da posjeduje brojne hlače s printom zmijske kože kakve je nosila u seriji, pa i razne komade donjeg rublja, uz prsten koji je pomogla kreirati za seriju.

Većinu memorabijila sa seta 'Sopranosa', uključujući scenarije, Drea de Matteo izgubila je 2015. godine kada je stambenu zgradu u njujorškom East Villageu, u kojoj je živjela 22 godine, pogodio požar. Ipak, zavodljivu odjeću sa seta uspjela je spasiti od plamena.

'Prodala sam nešto njezinog donjeg rublja na OnlyFansu... ljudi su to željeli', kroz smijeh je priznala.

Otprije je poznato da je po snimljenoj epizodi 'Sopranosa' u svojoj prvoj godini na HBO-u zarađivala 500 dolara, da bi taj iznos u međuvremenu porastao. Ipak, kako priznaje, nije probela dovoljno vremena u seriji da osigura ozbiljan iznos na bankovnom računu.