ANNA WINTOUR

Ovaj potez najmoćnije žene modnog svijeta nismo očekivali

05.07.2017 u 13:00

Bionic
Reading

Dugogodišnja glavna urednica Voguea Anna Wintour nije propustila ovogodišnji Tjedan visoke mode u Parizu, a modnim znalcima nije promaknuo ni njezin odabir obuće

Najmoćnija žena modnog svijeta, kako je često nazivaju, poznata je po svom prepoznatljivom outfitu i godinama ne odustaje od svog zaštitnog znaka, cipela Manola Blahnika kojima je vjerna već 23 godine!

Anna ne izlazi iz omiljene joj obuće pa ne čudi da su mnogi bili iznenađeni kad su vidjeli da je na modne revije u Parizu stigla u običnim stiletto štiklama zmijskog uzorka koje je prvo kombinirala s haljinom nježnoružičaste boje te s narančastom majicom i šarenom suknjom.

Dakako, kao i obično, Annine fantastične stajlinge začinile su velike sunčane naočale, upečatljiv nakit i njezina klasična wintourka – pomno isfenirana bob frizura s ravno odrezanim gustim šiškama.

Inače, njezine najdraže sandale Blahnik radi po mjeri za nju, s manjim preinakama.

  • +20
Anna Wintour Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Te omiljene sandale s nekoliko remenčića koji se križaju dizajner je nazvao prema inicijalima njezina imena, AW, što je u jednu ruku i zasluženo jer ih je zapravo sama osmislila, a njemu povjerila izradu davne 1994. godine.

A od tada Wintour, poput prave dive, svake godine naručuje i po nekoliko modela koji se neznatno razlikuju u dizajnu i nijansi boje kože kako bi ih mogla kombinirati uz trenutačni stupanj preplanulosti.

'Nikad neću komentirati broj cipela koje netko naručuje od mene, ali Anna želi da su cipele, baš kao i njezina odjeća, uvijek savršeni. Ona ima fantastične noge i njezina su stopala uvijek savršeno dotjerana. Uvijek se dogovaramo oko materijala i prilagođavano visinu pete te odlučujemo hoće li remenčići biti širi ili ćemo ih mijenjati. Na kraju o svemu tome uvijek odlučuje Anna', rekao je Blahnik svojedobno za Vogue.

Inače, proslavljenoj urednici američkog Voguea podrijetlom iz Velike Britanije britanska kraljica Elizabeta II je početkom svibnja dodijelila počasnu titulu dame za zasluge u modi i novinarstvu. Anna Wintour bila je na čelu časopisa gotovo 30 godina, a za to je vrijeme postala jedan od najutjecajnijih glasova u visokoj modi.