LAKŠE NO ŠTO MISLITE

Ova su pravila ključ sretne veze

02.08.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Kvalitetna veza i ljubav podrazumijevaju i rad i trud koji ulažu obje strane da bi dugoročno bile zadovoljne i sretne. Evo nekih univerzalnih savjeta koji mogu pomoći u ostvarenju cilja

Budite kreativni

Ako se često ne možete dogovoriti što ćete večerati ili koji film pogledati, odaberite neku jednostavnu igru koja će vas dovesti do odluke, a sve ćete rješavati bez svađe i uz zabavu.

Kućanski poslovi

Izmjenjujte se u imenovanju kućanskih poslova koje najviše mrzite obavljati i zamijenite se s partnerom tako da svatko dobije 'manje zlo', a usput ćete iz sebe izbaciti negodovanje što uopće opet morate raditi po kući.

Budite pozitivni

Kada dođete kući nakon posla nemojte odmah početi s žalbama oko svega što ne valja, već prvo porazgovarajte o dobrim stvarima koje su se dogodile. To mogu biti i najmanje sitnice, ali uvijek započnite s nečim pozitivnim.

Zabavite jedno drugo

Potrudite se da uvijek zabavite jedno drugo malim stvarima. To ne znači izlazak u skupi restoran ili veliko putovanje. Odvedite partnericu na sladoled ili klizanje i posvetite vrijeme vezi.

Pomičite granice

Nove stvari i doživljaji najljepši su dijelovi veze i života. Stoga poklonite partneru neki tečaj i zajedno naučite nešto novo. To će vas povezati na nekoj novoj razini.

Priznajte kad ste u krivu

Kada shvatite da ste u nečemu pogriješili ili niste u pravu, priznajte to sebi i partneru. S vremenom ćete shvatiti da vas takav stav oslobađa raznih frustracija i više ćete cijeniti jedno drugo.

Kada treba pustiti

Postoje li teme oko kojih se nikako ne možete složiti i dogovorili ste se da će svatko raditi po svome, onda to zaista i pustite. Nemojte svaki puta pokretati priču oko toga i pokušati promijeniti stvari. Morate cijeniti partnera što se zauzima za svoje stavove kao i vi za svoje.

Pazite što govorite

Nemojte govoriti da vam je žao zbog nečega ili se jako loše osjećate kada želite da vas partner sažalijeva i popusti u nečemu. Koristite li to za manipulaciju u vezi, srozavate ju te gubite vjerodostojnost kod partnera.

Donošenje važnih odluka

Odlučite li se na primjer rastati, nemojte to izgovarati u žaru svađe i reći da je konačna odluka. Postavite pravilo da se takve odluke ili zaključci nikada ne smiju izgovarati za vrijeme svađa. Svi u žaru i bijesu izgovaramo stvari koje ne mislimo pa je bolje spriječiti nego liječiti.

Ne ispravljajte partnera svakom prilikom

Iskrenost je ključ svake kvalitetne veze. No, to ne znači da morate reći i svaku najmanju sitnicu misleći kako ste samo iskreni. Ponekad je šutnja zlato, a to znači da ne morate stalno ukazivati partneru na sitne greške i propuste.