IMA PRITUŽBE

Ova prekrasna žena je najbolji model na svijetu

05.12.2013 u 12:12

Bionic
Reading

Joan Smalls, 25-godišnja ljepotica iz Portorika, najbolji je model na svijetu, tvrdi utjecajni Models.com. No unatoč uspjehu u modnom svijetu, tamnoputa ljepotica požalila se na rasizam, još uvijek prisutan u industriji ljepote

Naime prelijepa Joan zaštitno je lice brenda Estee Lauder, a iako iza sebe ima uspješnu karijeru, naslovnicu za Elle i revije Victoria's Secreta, lijepa tamnoputa manekenka susretala se s rasizmom u svom poslu.


'Ne shvaćam - zar ljepota nije univerzalna?', rekla je Smalls, inače prvi tamnoputi model koji je postao zaštitno lice brenda Estee Lauder.

Naime na snimanju za siječanjsko izdanje magazina Elle izjavila je da modnoj industriji nedostaje različitosti. Iako je ona sama uspješan model, kaže da u toj grani industrije nedostaje etničke i rasne raznolikosti.

Lijepa Joan nije jedina koja se požalila na rasizam u modnoj industriji. Nedavno je Chanel Iman, manekenka Victoria's Secreta, otkrila da je na castinzima često znaju odbiti uz ispriku 'već imamo jedan tamnoputi model'.