PRIPREMITE SE

Ova četiri trenda vladat će modnom scenom u narednim mjesecima

17.08.2019 u 12:52

Bionic
Reading

Iako se tjedni mode tradicionalno događaju dvaput godišnje, između modnih mjeseci dizajneri se konstantno trude lansirati nove komade u sklopu 'pre' ili resort kolekcija. Ovoga mjeseca tako smo svjedočili predstavljanju novih, dizajnerskih pre-fall kolekcija jasno davajući do znanja u koje se jesenske komade najviše isplati investirati

Koža će biti jedan od glavnih trendova u hladnijim mjesecima, a osobito će biti poželjan u formi kaputa, ako je suditi prema predstavljenim pre-fall kolekcijama brendova Rejina Pyo, Loewe i Joseph. Riječ je o kaputima nalik balonerima koji stižu u bogatim jesenskim tonovima koji ne uključuju crnu boju.

Karirani uzorak i ove će jesenske sezone voditi glavnu riječ, a kada je riječ o obući vodeći trend predstavljat će modeli s četvrtastim potplatom, ako je suditi prema kolekcijama brendova Bottega Veneta i Wandler.

Planirate li ljetne mjesece iskoristiti za osvježavanje jesenske kolekcije u ormaru, u ova četiri specifična trenda itekako se isplati investirati.

Kožni baloneri

U novoj modnoj sezoni materijal kože nametnut će se kao jedan od ključnih trendova.

'Koža je postala ključni igrač u našim ormarima. Pristupačnije cijene i u mnoštvo stilova, kožu možemo nositi tijekom cijele godine', mišljenja je globalna direktorica prodaje u modnoj trgovini Net-a-Porter, Elizabeth von der Goltz.

Sudeći po predstavljenim pre-fall kolekcijama i predviđanjima modnih eksperta, u novoj sezoni posebno poželjne biti će kožne inačice balonera.

Plisirane suknje

Nakon višesezonske vladavine svilenkastih suknji slip kroja, na modna vrata u velikom stilu vraćaju se plisirane suknje koje su veliku popularnost posljednji put doživjele 2016. godine.

Plisirane suknje danas su itekako prisutne i snažan modni trend koji će, po svemu sudeći, obilježiti novu jesensku sezonu o čemu dovoljno svjedoče nadolazeće kolekcije popularnih dizajnerskih brendova poput A.W.A.K.E. Mode i Christophera Kanea.

  • +4
Plisirane suknje na modnim pistama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Obuća s četvrtastim potplatom

Cipele s detaljem četvrtastog potplata, koje su veliku popularnost posljednji put doživjele početkom nultih godina, trend je koji će nesumnjivo dominirati novom jesenskom sezonom ako je vjerovati riječima modnih eksperta poput globalne direktorice prodaje u modnoj trgovini Net-a-Porter, Elizabeth von der Goltz.

Detalj četvrtastog potplata danas krasi različite siluete cipela – od sandala, natikača mule pa sve do čizama koje će dominirati novom sezonom jesen/zima 2019. Osim velikih dizajnerskih brendova poput talijanskog Bottega Veneta i francuskog Jacquemusa, za kreiranjem obuće četvrtastog potplata poveli su se i brojni manji brendovi koji su zahvaljujući velikom utjecaju Instagrama postali itekako zapaženi.

Karirani uzorak

Gotovo da ne postoji jesenska sezone u kojoj se ne pojavljuje trend klasičnog kariranog uzorka. Nalik proteklim sezonama, brendovi poput modne kuće Burberry i Chloe u nadolazeću ponudu uvrstili su mnoštvo odjevnih komada ukrašenih kariranim uzorkom.