PROVJERITE SERIJSKE BROJEVE

Otkrivena smrtonosna bakterija u kozmetici

28.08.2013 u 22:15

Bionic
Reading

Tvrtka Cosnova Gmbh sa sjedištem u Njemačkoj, proizvođač kozmetičke linije Essence, izvijestila je o povlačenju iz prodaje Essence bezuljnog odstranjivača šminke s očiju zato što sadrži opasnu bakteriju

Mikrobiološka analiza pokazala je da se u proizvodu nalazi bakterija Burkholderia cepacia koja u slučaju konzumacije zaražene vode uzrokuje infekciju, a može izazvati čak i naglo otkazivanje rada pluća, što lako može završiti kobno.

Nalaze li se u odstranjivaču bakterije, moguće je utvrditi ako je inače bistra tekućina zamućena te su u njoj viskozne nakupine, poput mliječnih okomitih pruga, piše Kupac.hr

Essence bezuljni odstranjivač šminke u prodaji se nalazi od prosinca 2012. Oznaka artikla na koji se odnosi povlačenje je 22299, a serija proizvoda je DE.AB.17.

Ukoliko imate tu seriju, ni u kojem slučaju ne smijete koristiti proizvod. Bočicu vratite trgovcu i zatražite povrat novca.

Linija Essence se u Hrvatskoj može kupiti u drogerijama, a za našu zemlju dva su uvoznika i distributera. Kako piše 24sata, iz Müllera kažu da nisu sigurni je li ta serija bila u prodaji u Hrvatskoj. 'Ako netko od naših kupaca ima taj proizvod, neka nam se javi u bilo koju trgovinu. Vratit ćemo mu novac ili će moći izbrati neki drugi proizvod', poručuju iz Odjela nabave parfumerija Müller.

Drugi uvoznik i distributer kozmetičke linije Essence za Hrvatsku je tvrtka VM2, iz koje poručuju da navedeni proizvod iz povučene serije DE.AB.17 nisu uvezli na hrvatsko tržište. 'Prema našim saznanjima, kozmetika s tim serijskim brojem nije došla preko nas u Hrvatsku. Od dobavljača smo saznali da se navodno prodavala u Sloveniji, Njemačkoj i Španjolskoj', poručuju iz te tvrtke.

Essence je seriju spornog odstranjivača šminke, koji se nalazi u prodaji od prosinca prošle godine, povukao s tržišta i pozvao kupce da vrate proizvod. 'Molimo vas da nam oprostite. Zdravlje i sigurnost naših kupaca glavni su nam cilj', napisali su na svojoj internetskoj stranici.

Naziv proizvoda: Essence bezuljni odstranjivač šminke s očiju / Eye makeup remover oil-free
Br. artikla: 22299
Serija proizvoda: DE.AB.17
EAN kod: 4250035222991
Proizvođač: Cosnova Gmbh, Am Limespark 2, 65843 Sulzbach, Njemačka

Opoziv se odnosi samo na seriju DE.AB.17. Ostale serije Essence bezuljnog odstranjivača šminke sigurne su za uporabu, piše Kupac.hr.