HRVATSKA IZ ZRAKA

Osvoji panoramski let sportskim avionom

13.06.2014 u 18:49

  • +36

Hrvatska iz zraka

Izvor: Promo fotografije / Autor: Sandra Tomljenović & Robert Mataković

Bionic
Reading

U tijeku je nagradna igra 'National Geographic - Hrvatska iz zraka' u kojoj posjetitelji web stranice hrvatskaizzraka.com mogu osvojiti knjige, ulaznice i glavnu nagradu, panoramski let sportskim avionom

Svaki tjedan na stranici hrvatskaizzraka.com otkrivamo po jednu fotografiju, a zadatak je otkriti lokaciju gdje je snimljena i na Google maps pokušati odrediti središte kadra. Osim dobre zabave, igra je i sjajan način upoznavanja Hrvatske, pa ako ste u školi markirali poneki sat zemljopisa ili vam čitanje karata nije jača strana, eto prilike za utvrđivanje gradiva.

Prvi krug i proglašenje dobitnika je u ponedjeljak, 16. lipnja. Sretno!

National Geographic - Hrvatska iz zraka nova je fotomonografija i izložba koja Hrvatsku, njene prirodne ljepote, ljude i običaje prikazuje iz dosad neviđene perspektive. Autor projekta i fotografija Davor Rostuhar, sedam godina snimao je našu zemlju iz zraka, kroz sva godišnja doba, zabilježivši fascinantne prizore kojih često nismo ni svjesni. Rezultat ovog zahtjevnog projekta Kluba za ekspedicionizam i kulturu je kolekcija preko 200 originalnih fotografija koje otkrivaju nove vrijednosti prirodne i kulturne baštine Republike Hrvatske. Premijerna izložba Hrvatske iz zraka održava se u Zagrebu u Domu HDLU (ex. 'džamija') od 5. do 28. lipnja 2014.