istraživačka nastava

Osvoji godišnju stipendiju za KIDUKO matematičku akademiju!

26.09.2023 u 10:11

Bionic
Reading

Što je Kiduko?

KIDUKO nastava matematike temelji se na istraživački usmjerenoj nastavi koja učenicima omogućuje da samostalno, kroz aktivnosti, prodube već postojeće ili steknu novo matematičko znanje. Temelj istraživačke nastave je rješavanje problema.

Rješavanje problema učenike potiče da formiraju hipoteze, postavljaju pitanja, eksperimentiraju, istražuju, argumentiraju, dokazuju, izmjenjuju ideje i komuniciraju, a sve to od učenika zahtjeva kreativnost, kritičko promišljanje i logičko zaključivanje.

Takvim pristupom učenju stvara se trajnije znanje pohranjeno u dugoročnom pamćenju i dublje razumijevanje onoga što se uči. Za razliku od tradicionalne nastave u kojoj nastavnici imaju ulogu prenositelja znanja, u istraživačkoj nastavi uloga nastavnika je da učenicima postavi pitanje, problem ili situaciju koja će ih potaknuti na istraživanje. Na taj način učenici postaju aktivni istraživači, a nastavnik vođa ka produbljenju već postojećeg ili stjecanju novog učeničkog znanja.

Cilj nastave matematike u KIDUKU je da učenici kroz rješavanje raznih problema iz realnog svijeta te kroz pomno osmišljene didaktičke materijale istražuju i stječu znanje iz svih područja matematike te pritom razviju pozitivan odnos prema matematici i učenju općenito.

Jedna od osnivača, profesorica Vlahović Kruc objašnjava da je KIDUKO više od obične edukativne institucije: 'Željeli smo stvoriti program u kojem će učenici učiti matematiku na način koji je njima razumljiv i zanimljiv, u okolini koja potiče samostalnost, kreativnost i upornost'.

Kada počinje Kiduko?

Novi program započinje 2. listopada na novoj adresi, Froudeova ul. 7, 10000, Zagreb, a prijave su već otvorene. Nemojte čekati, prijavite svoje dijete odmah! Prošle godine, više od 80 učenika postali su dio KIDUKO zajednice, uključujući i Patrika Čudića, četverostrukog prvaka Hrvatske u mentalnoj aritmetici.

KIDUKO matematička akademija namijenjena je za učenike od 5. do 8. razreda, a do 1. listopada možda baš Vaše dijete može osvojiti godišnju stipendiju!

Kako se prijaviti i koji su uvjeti?

Želite li da Vaše dijete osvoji besplatnu godišnju stipendiju, jedino što trebate je ispuniti obrazac putem web stranice https://kiduko.hr/natjecaj-za-stipendije/, a mi ćemo Vam se povratno javiti o rezultatu natječaja!

Iskoristite ovu prilike jer samo sada dijelimo čak 2 godišnje stipendije za svaki uzrast od 5. do 8. razreda!

https://kiduko.hr/natjecaj-za-stipendije/