BUDITE 'IN' NA VRIJEME

Osam trendova koje ćete sigurno zavoljeti

10.03.2013 u 10:05

Bionic
Reading

Napokon je sasvim jasno kakvi nas modni trendovi očekuju još ove godine, jer četiri najveća svjetska modna tjedna su iza nas: New York, London, Milano i Pariz. Nakon prva tri grada donosimo vruće modne diktate iz Pariza koji vrijede za iduću jesen i zimu

Zbogom naramenicama

Otkad je Raff Simons došao na čelo Diora, ta modna kuća sugerira look bez naramenica, a tako je bilo i pretposljednjeg dana pariškog modnog tjedna. Sve je vrvjelo korzetima, bilo kao dijelovima haljina, bilo kao zasebnim dijelovima koji se nose uz suknje. Alexander Wang je za Balenciagu također ponudio korzete koji se nose uz hlače cigareta kroja, a Stella McCartney dnevne haljine bez naramenica.


Ružičasto

Ne, baby ružičasta nije nova crna, jer crna ostaje na tronu, ali mogla bi postati recimo nova boja devine dlake. U Londonu su je isfurali Pepto-Bismol za Topshop Unique te Richard Nicoll i Simone Rocha. U Parizu je Dries Van Noten pokazao pink vez i perje, Chanel preslatke mini suknje, a Carven kapute.



Karirani uzorci

Phoebe Philo ponajbolji je primjer kako kombinirati plavobijelu kariranu jaknicu s crvenobijelom suknjicom. Stella McCartney u kariranom vidi kapute, a podosta toga i Saint Laurent, dok Uniqlo igra na muške karirane komade. Dior se pak izrazio monokromatskim inačicama.



Šeširi

McCartney je pokazala devet bejzbolskih kapica na svojoj reviji. Na svojoj debitantskoj reviji H&M je na pistu poslao deset ribičkih kapa. A najvećim majstorom pokrivala za glavu pokazao se opet Karl Lagerfeld za Chanel, s 21 krznenom kapicom u roza, tirkiznoj i crvenoj boji.



Muški krojevi

Odjeća koja asocira na mušku glavna je tema većine, ali doista većine kolekcija za iduću jesen i zimu. Muški krojevi neminovni su gospodari modnog svijeta u obliku predimenzioniranih kaputa golemih zaobljenih ramena i širokih hlača, kao u modnim kućama Givenchy, Margiela, Dior i Dries Van Noten.



Zaobljena ramena

Zaobljena ramena dobivaju na snazi, tvrde svi od Carvena preko Celine i Chanela do Muglera. Svi su oni favorizirali siluetu koja asocira na kružnicu, umjesto da se ramena uzdižu kao ne tako davnih sezona.



Suknje preko koljena

Ovo je dužina kojoj su mnoge dame pokušavale odolijevati, smatrajući je neseksi, no nema im spasa. Bit će to najpoželjnija dužina s prvim hladnim danima iduće sezone i nećemo joj se opirati. Zašto? Dovoljno je pogledati kako su midi suknje primamljivima učinili Lanvin i Chanel.

Nose se 1990-e

Sve će vam biti jasno pogledate li ravne košulje, ležerne veste, bajkerske čizme i baby doll haljinice. Možda je to najljepše ispričao Dries Van Noten.