NEHA NEHA

Originalne statement kreacije koje osvajaju na prvi pogled

10.10.2016 u 19:12

Bionic
Reading

U kreacije s potpisom Neha Neha koje odišu jedinstvenim ilustracijama i dizajnom zaljubile su se brojne ljubiteljice mode. Duh 60-ih i 70-ih godina, dašak festivala i rocka i boemski šarm samo su neke od odlika koje krase ovaj zanimljivi brend koji se vrlo lako može uklopiti u svaki stilski izričaj. Dizajnerica Nela Kliček ispričala nam je što je inspirira za njezina mala umjetnička djela na odjeći i u čemu je posebnost kreacija Neha Neha

Varaždinka Nela Kliček osvježenje je na modnoj sceni. Svoju ljubav prema umjetnosti i slikarstvu ova mlada kreativka pretočila je na odjeću koju sve češće viđamo na brojnim poznatim i nepoznatim osobama.

'Ime mi je Nela, a nadimak mi je Neha kako su me prozvali prijatelji iz Izraela. U to vrijeme još nisam znala što bih voljela raditi u životu i kud bih sa sobom i sjećam se da sam im rekla: Jednog ću dana imati svoju liniju odjeće i zvat će se Neha Neha. Na kraju sam ga tako i nazvala jer je zvučno, a i išla guglati riječ 'neha'; vidjela sam da na hindiju to znači ljubav, tako da se baš sve lijepo poklopilo', ispričala nam je lijepa Varaždinka. Najveću inspiraciju nalazi u glazbi i filmu.

'Odrasla sam na rocku šezdesetih i sedamdesetih. Mami sam krala ploče i slušala Led Zeppeline. (smijeh) Ta estetika šezdesetih te psihodelični uzori iz sedamdesetih udomaćili su se u mom izričaju. Tu je i Frida Kahlo. Naime, njezini kolorit, cvjetni motivi i citati su mi velika inspiracija', otkrila je. Odjeću s Nelinim potpisom nose mnoge djevojke i žene za koje ona nikada ne bi rekla da bi se odlučile na takve razigrane motive. Pod njezinim vještim rukama oživljavaju se vintage jakne bezvremenskog trapera, nastaju originalni military rukom oslikani i uređeni unikatni primjerci koje bi svaka žena poželjela u svom ormaru. Stoga ne čudi što su njezine kreacije postale pravi hit.

Upravo su traper i vojničko platno (koje pronalazi na sajmovima, second-handovima, bakinim ormarima) Nelina najdraža baza i podloga za boje i detalje poput resica, privjesaka, dukata, ukrasnih traka i pompona. Prva kreacija koju je napravila i od koje se nikad neće rastati je jakna 'Warriors'.

'To je mamina jakna Levis iz sedamdesetih koju je nosila u srednjoj školi. Nosim je od svoje osnovne škole i na nju sam stavila amblem bande iz filma 'Warriors'. Riječ je o jakni koja mi je kao oklop koji me štiti od svega. To mi je najdraža stvar koju imam', ističe Nela. Po njoj je dobro odjevena žena je ona koja ima stila.

'To je žena koja ima dobar par čizama i stav. Znači, čizme koje mogu gaziti sve pred sobom i čvrst stav', objasnila je. Riječ stil koja se kod nas često olako i pogrešno koristi Nela definira time što drži da ljudi trebaju nositi ono u čemu se dobro osjećaju, bez obzira na godine.

'Po meni ne bi trebali forsirati trendove nego pratiti modu. Birati trendove koji se uklapaju u nečiji stil, a ne slijepo slijediti nešto što je trenutno in', tvrdi dizajnerica. Posebnost je njezinog brenda, kaže, u količini detalja koji se nalaze na odjevnom predmetu koji dizajnira.

'Mislim da nijedna fotografija ne može dobro oslikati pravu detaljnost i slojevitost nekog odjevnog predmeta i koliko je zapravo truda uloženo u njegovu izradu. Izrada jednog od njih traje oko tri dana budući da se mora osušiti boja, kombinirati ostali elementi koji se uglavnom šivaju rukom', objasnila je.

Njezina nova kolekcija, najavljuje, bit će puno glamuroznija.
'Umjesto fluorescentnih, živih boja, bit će više seksi, zagasitije boje. Trenutno sam okupirana simbolima, nebeskim tijelima, zvjezdicama, zlatom, srebrom i baršunom', otkrila je. Njezini se modeli mogu naći u Modnom kolektivu u zagrebačkoj Tkalčićevoj 73, a od 1. studenog će ondje biti dostupna i nova kolekcija Neha Neha.

Kad ne stvara, mlada dizajnerica uživa u šetnjama šumom sa psom, planinarenju, trčanju (istrčala je polumaraton).
'Nova opsesija dečku i meni je slaganje lego-kockica. Volim izlaziti, otići na koncerte, festival, putovati', rekla je.