IVA ŠTRLJIĆ:

'Oni koje cijenim podržali su to što sam ugradila silikone'

26.03.2012 u 07:19

Bionic
Reading

Glumica Iva Štrljić, kći poznatog glumca Milana Štrljića i beogradske umirovljene primabalerine Slavice, nova je zvijezda serije 'Larin izbor' u kojoj glumi ulogu Iris

'Iris i ja gotovo ni po čemu nismo slične. Ona je blagajnica i nije netko tko je imao mogućnost posveti se knjizi i učenju onoliko koliko sam to u životu mogla i dalje mogu ja. Ipak, iste smo po odanošću ljudima koje volimo i osobinom da ih nikada ne ostavljamo same u nevolji' ispričala je srdačna i dopadljiva 34-godišnja glumica za Večernji list. U seriju ušla je nakon što je preminuo lik Vuksana koji je u 'Larinu izboru' glumio Milan Štrljić pa s tatom neće provoditi vrijeme na setu.

Ivini roditelji rastali su se kad joj je bilo 16 godina.

'Tata i ja smo u normalnom odnosu, iako ne živimo u istom gradu pa možda nemamo onoliko mogućnosti koliko imaju drugi očevi i kćerke za provođenje zajedničkog vremena. Dosta smo slični i često nam se dogodi da nam se sviđaju isti filmovi ili knjige!' kaže Iva.

Djetinjstva se sjeća s osjećajem topline i ne zna kako je živjeti osim u umjetničkoj obitelji kao što je bila njezina u kojoj je rasla uz neobične i zabavne ljude.

Iako je studirala i živi u Beogradu, Ivin grad je i Split u kojem je završila srednju školu, a danas, zbog snimanja serije 'Larin izbor', privremeno živi u Zagrebu.

'Stanujem u preslatkom stančiću blizu centra s terasom s koje se vidi cijeli Zagreb. I ne samo Zagreb, volim se našaliti i reći da ako vam oči nisu sanjive, s nje možete vidjeti i Beograd! Kada ne idem na snimanje, odem u kazalište.

Ipak, Beograd je baš njezin grad. I iako, kaže za sebe, nije poročna, ne banči i uvijek je prije ponoći kod kuće.


'Ja sam cura odrasla u centru grada i volim atmosferu staroga grada. Sa mnom nećete ići na splavove jer se ja tako ne zabavljam', ispričala je Iva koja besprijekornu liniju održava redovitim treninzima i zdravom prehranom.

'Ne jedem ništa masno, a od slatkiša najslađe što si priuštim su müsli i sladoled kojem ne mogu odoljeti. Jedem puno povrća, najviše radiča, grejpa i korabice, sve sirovo i nezačinjeno. Kruh isključivo integralni, a mlijeko stavljam samo u kavu. Nisam ljubitelj mesa, ali volim ribu. Uza sve to svakodnevno trčim na traci jedan sat i tri puta tjedno idem na power plate', objasnila je Iva koja trenutačno nema dečka.

'Nisam trenutačno zaljubljena. Dugo sam slagala bol na bol kao ciglu na ciglu i jedino što sam mogla je sagraditi zid pa zato očekujem od mog sljedećeg muškarca da se pojavi s bagerom! Ali ne mogu reći da osjećam golemu prazninu, jer znam biti sama i nisam od onih kojima je potreban netko da bi popunjavali pukotine. A onaj kojeg tražim hoću da bude gospodin, siguran u sebe', rekla je Iva koja je radila i kao voditeljica Jutarnjeg programa na TV B92, ali i bila prva poznata osoba u Srbiji koja se za jedan magazin fotografirala tijekom ugradnje silikona u grudi. O tome ne voli govoriti, no za srpski Story taj potez komentirala je riječima:

'Mislim da treba prihvatiti svaku šansu za unapređenje fizičkog izgleda. Svi oni čije mišljenje cijenim apsolutno su me podržali u tome, ali ne osuđujem ljude koji misle drukčije. Možda se nekomu taj čin nije svidio, ali ja u tome ne vidim ništa loše.'