RASKOŠNE I LIJEPE

One obožavaju svoje obline i mijenjaju trendove

06.10.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Percepcije o idealnim proporcijama i idealnoj ženi ciklički se mijenjaju. Trend mršavosti koji vlada već dulje vrijeme polako, ali sigurno u drugi dan potiskuju ljepotice s oblinama poput Christine Hendricks, Scarlett Johannson, Beyonce i Kim Kardashian

O njihovim zanosnim tijelima se piše, nad njihovim slikama uzdišu milijuni muškaraca, one sjede u prvim redovima modnih revija i ne izgladnjuju se da bi izgledale poput premršavih manekenki.

To su žene koje su vratile samopouzdanje milijunima drugih žena, pomogle im da prihvate svoje bokove i grudi. One same ponosno ističu svoju figuru pješčanog sata, grudi, stražnjicu i druge atribute koji slave ženstvenost.

Najpoznatija po svojoj raskošnoj figuri svakako je glumica Christina Hendricks, vatrena crvenokosa, koja je sve oduševila u seriji 'Momci s Madisona'. Nakon prošlogodišnje dodjele Emmyja sve se češće nalazi pri vrhu popisa najbolje odjevenih žena. Čini se da je upravo zahvaljujući njoj u Velikoj Britaniji porasla prodaja odjeće koja stvara dojam figure pješčanog sata, i to za 225 posto samo u prošloj godini.

Njezina ljepota, baš poput one Scarlett Johansson ili Salme Hayek, vraća stari ideal ljepote i ponosno ističe obline, zbog čega žene napokon mogu odahnuti.

Prosječna žena, koja nema liniju fotomodela, oduševljena je novim ikonama ljepote. No taj novi trend svakako zahtijeva i cjelokupni modni makeover koji bi trebao istaknuti atribute i liniju tijela. Preširokim vestama, hlačama i ogromnim haljinama je odzvonilo. Uski sakoi, suknje koje prate liniju tijela, dekoltirane romantične haljinice, ono su što trebate imati da biste pokazali svoju raskoš.

No treba biti pažljiv pri odabiru rublja jer punije žene, osim raskošnih atributa, obično i na drugim mjestima imaju malo viška, što će uspješno prikriti pametnim odabirom gaća, grudnjaka ili nekog rastezljivog steznika.

Nije loše ni posegnuti za takozvanim pametnim haljinama, koje vještom geometrijskom igrom odlično sakrivaju nedostatke, a koje će savršeno naglasiti obline. Upravo takve trendi haljine obožavaju Kate Winslet, Kim Kardashian, Liv Tyler, ali i naša Indira.

Modni trik žena s raskošnim dekolteima i oblinama je i isticanje struka. Naime, ako se odjenu u nešto preširoko vrlo lako mogu upasti u zamku i izgledati još veće, čak neugledno. Svakako bi trebale izbjegavati prevelike topove ili haljine, uz izuzetak maksi haljina, koje odlično naglašavaju ženstvenost bez obzira na građu.

Poznate seksi žene s oblinama imaju još jednu zajedničku crtu, a to je samopouzdanje i prihvaćanje svoga tijela. One se, za razliku od Demi Moore, Gwyneth Paltrow i ostalih, ne pridržavaju rigoroznih dijeta i ne pokušavaju ugurati u konfekcijski broj koji im nije prirodan. Na svu sreću, i sve više dizajnera ima sluha za one koji su rekli 'ne' konfekcijskom broju nula, poput Antonija Berardija, Preena, Altuzzarea i drugih, koji razumiju potrebe žena s oblinama.