ISPLATI JU SE IMATI

Omiljeni odabir ljeti: Pareo suknja slavi žensku figuru kao nijedna druga

01.07.2023 u 08:56

Bionic
Reading

Među popularnim krojevima suknji ove sezone, jedna se posebno ističe. Kratke ili duge, jednobojne ili s printom, takozvani pareo modeli suknji nosivi su cijelog ljeta

Čim se živa digne, neke modne komade lakše je nositi od drugih. To je osobito slučaj s ljetnim haljinama koje nas uvijek oslobađaju modnih nedoumica, ali i s lepršavim suknjama koje se navlače bez problema i pristaju različitim gornjim komadima - od uskih topića do predimenzioniranih košulja.

Brojni brendovi i ove sezone potrudili su se da na policama ne manjka različitih silueta suknji za svačiji ukus i stil, no među bogatom ponudom jedna vrlo posebna suknja ističe se ovog ljeta.

Pareo suknja, koja se naziva i sarong, ona je na koju se isplati osloniti pri slaganju besprijekornih stajlinga ljeti. Iako obično rezervirana za plažne lookove, posljednjih godina itekako je čest prizor na gradskim ulicama.

Zaboravite modele od gotovo prozirnih tkanina i u ukrašenih tropskim printom kakve smo ne tako davno nosili na ljetnom odmoru. Sarong suknja 2.0 sada ima modni imidž bez premca zahvaljujući svojim brojnim varijacijama. Zadržavši svoju legendarnu ‘kravatu’ u struku, nove verzije pareo suknji nadograđene su elegantnim tkaninama kao što su lan, svila ili liocel, ali i modernim printevima i trendi bojama. Kratke, midi ili duge, jednobojne ili s uzorkom, brojni brendovi nude ih u svojim aktualnim kolekcijama.

  • +21
Haljine na preklop Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Kako nositi pareo suknju

Vrlo svestrana, pareo suknja jednako se dobro može nositi za dan odmora uz more - u kombinaciji s bikinijem, kimonom za plažu ili heklanim topom - kao i za ured ili za noćni izlazak. Za šik izgled kladite se na midi ili dugački model kombinirajući ga s finim pletenim kardiganom ili kvalitetnom majicom bez rukava i lijepom košuljom koju nosimo otvorenu. Na stopalima istaknite minimalističke ravne kožne sandale za efekt ‘tihog luksuza’ ili sandale s mule s potpeticom kako biste stajlingu dodali dašak sofisticiranosti.

Ne zaboravite se okititi dodacima poput efektnog zlatnog nakita kako biste još malo ‘podigli’ stajling sa pareo suknjom u glavnoj ulozi. Ovu suknju laskavog efekta možete nositi i na ležeran način, kombinirajući je s jednostavnom bijelom majicom kratkih rukava, skraćenim topom, Birkenstockicama ili parom bijelih tenisica.

  • +18
Duge suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević