POTPUNO IZNENAĐENJE

Odličan trik da kruh ostane svjež što dulje

15.04.2014 u 12:28

Bionic
Reading

Kulinarski majstori svojim su iskustvom došli do izvrsnih ideja kako što dulje čuvati svježinu namirnica, brže ih obraditi ili spriječiti male nezgode. Ovo su neki od odličnih savjeta zbog kojih ćete više uživati u hrani

Više soka

Od jednog limuna u prosjeku ćete dobiti tri velike žlice soka. No ako prije cijeđenja cijeli limun valjate po kuhinjskoj površini dlanom, lakše će se otvoriti male ćelije i dobit ćete više soka.

Svježiji kruh

Da bi kruh bio što svježiji i idući dan, stavite ga u plastičnu vrećicu s jednim komadom celera. On će tijekom noći pomalo otpuštati vlagu i tako će kruh biti svježiji ujutro. Ne morate brinuti zbog okusa kruha jer je celer blag.

Iskoristite đumbir

Budući da ima puno neravnina, često gulimo dijelove đumbira više nego što treba. Daily Mail kaže da umjesto guljača ili noža koru možemo skinuti i žlicom, trljanjem đumbira dok ne maknemo površinu.

Brzo guljenje češnjaka

Čišćenje češnjaka posebno može nervirati kada smo u žurbi s kuhanjem. Ovaj je trik vrlo jednostavan i češnjak ćete očistiti u tren oka. Jednostavno ga razdvojite na režnjeve, stavite u posudu, poklopite i svom snagom tresite dok se ljuska ne odvoji.

Preslano jelo

Ova nezgoda događa se svima, ali ima spasa. U jelo koje ste previše poslili stavite oguljene kriške krumpira, a on će upiti višak.

Zagorena riža

Imate li ovaj problem, ne očajavajte. Na rižu stavite šnitu bijelog kruha desetak minuta. Kruh će upiti okus zagorenog, a samo još pripazite da ne zagrabite po dnu lonca i izvadite izgorjeli dio.

Produljite rok trajanja povrću

Nakon što kupite povrće i stavite ga u hladnjak često pušta sokove i prije se pokvari ili istruli. To možete spriječiti tako da u ladicu prvo stavite papirnate rupčiće koji će upiti višak vlage.

Luk

Ako ste jedan od mnogih kojima suze liju niz obraze dok gule luk, radite to pod vodom. Ako luk gulite u zdjeli vode ili pod mlazom iz slavine, spriječit ćete širenje para koja luk otpušta i nećete plakati.

Zakipjelo mlijeko

Ovo je još jedan vrlo jednostavn trik. Mlijeko najčešće zakipi zato što se na vrhu stvori kora koja buja. To možete spriječiti tako da u lonac stavite veliku žlicu.