RECEPTI ČITATELJA

Odličan je ovaj cheesecake s borovnicama

21.09.2013 u 08:33

Bionic
Reading

Čitateljica Evelina Klajn poslala nam je recept za odličan cheesecake s borovnicama koji zvuči neodoljivo

Podloga:
400 g McVities digestive keksa (ili drugi integralni keks)
3 žlice šećera(bijeli ili smeđi)
1 žlica cimeta
125 g maslaca

Prva smjesa (srednji sloj):
400 g ABC svježeg krem sira
250 g polumasnog svježeg sira
4 jaja
limun
4 žlice šećera (smeđi ili bijeli)
200 g borovnica
žlica jogurta

Druga smjesa (gornji dio):
180 g kiselog vrhnja 12%m.m.
180 g kiselog vrhnja 20%m.m.
2 vrećice vanilin šećera
2 žlice (bijelog šećera)

PRIPREMA: McVities digestiv keks samljeti (ili izlupati batom u vrećici), dodati cimet, šećer i maslac, koji je prethodno omekšao na sobnoj temperaturi, izmješati i staviti u kalup za pečenje, rasporediti ravnomjerno i ubaciti u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 10 minuta.

Za to vrijeme izmutiti prvu smjesu. Staviti 4 jajeta i izraditi ih sa šećerom, dodati sok od jednog limuna te ubaciti sav sir i izraditi u glatku smjesu. Borovnice ubaciti u smoothie sa žlicom jogurta te ih usitniti i dodati smjesi od sira, jaja i šećera. Sve mikserom umutiti. Smjesa je tekuća, ne bojte se, takva mora biti. Izvaditi iz pećnice pripremljeni donji sloj, smanjiti pećnicu na 170 stupnjeva, istresti u kalup smjesu, lagano protresti i staviti 20 min u pećnicu.

287048,286755,285710,285467

Gornju smjesu radimo tako da umutimo vrhnje i šećer zajedno. Kada je prošlo 20 min. od pečenja prve smjese, pećnicu ugasite, lagano istresite gornju smjesu te stavite sve u ugašenu pečnicu još 20-ak min. Nakon toga ostavite na sobnoj temperaturi da se prohladi i možete poklopiti te staviti u hladnjak minimalno 4 sata.