ZGODNI TRIKOVI

Odaberite pravo sjenilo za seksi look

29.06.2011 u 08:51

Bionic
Reading

Odabir idealne nijanse sjenila ovisi o 'tonalitetu' puti. Kako biste bili sigurni je li hladna ili topla, licu prinesite nešto narančasto. Onima s toplom bojom puti narančasto će isticati lice, dok onima s hladnom bojom puti neće toliko laskati

Za početak, onima s toplim tonalitetom lice će zasjati uz vatrene narančaste i crvenkaste nijanse sjenila. Donedavno, crvena je boja bila 'rezervirana' samo ruževe i lakove, dok je sad možemo naći i u make-upu za oči. Dovoljno je navesti sve popularniji mikrotrend: oči odvažno naglašene crvenom crtom tuša, poput onog make-up brenda Inglot.

S druge strane, lice s hladnom bojom puti podići će nijanse hladnih tonova, poput plavih i zelenih, kakve ćete naći u bogatoj paleti sjenila superpovoljnog njemačkog brenda Catrice ili američkog majstora šminke, Max Factora. Direkotrica Avonova make-upa Jillian Dempsey, inače supruga zanosnog dr. McDreamyja iz 'Uvoda u anatomiju', osmislila je zanimljivo sjenilo u prahu. U našem Izlogu ćete naći nijansu Blue Gray, koja idealno pristaje vlasnicama hladne puti. Kako se Jillianino sjenilo nanosi neobičnim aplikatorom, osim klasičnog sjenčanja kapaka, njome možete izvlačiti i crte duž kapaka, kao da je riječ o olovci ili tušu.

Odlučite li na kapcima kombinirati različite nijanse sjenila, imajte na umu da je tajna takvog looka u vještom stapanju. Neka sjenila budu u istom tonalitetu, ili hladnom ili toplom, a najlakše ćete ih 'povezati' tako što ćete preko čitavog kapka nanijeti sjenilo u nijansi koja nije nametljiva, ali je srodna već nanesenima. Za dnevni make-up birajte svjetlije nijanse, za noćne izlaske tamnija sjenila.

Na kraju, umjesto maskarom, oči ćete podjednako efektno naglasiti ako ih uokvirite olovkom, recimo najnovijim kremastim 'pastelima' Oriflame Beauty Smooth Definer, koje ne treba oštriti.