USKRŠNJA PUTOVANJA

Od trodnevnih izleta za 720 kuna do egzotičnih putovanja

12.04.2011 u 15:19

Bionic
Reading

Daleki karipski otok zove na vožnju taksijem iz pedesetih, cigare, kikiriki i sladoled copeliju (Generalturist, 11.790 kn). Ili biste radije u New York avionom na pet dana u razgledavanje i šoping za 6590 kn?

Uskrsni praznici koji se poklapaju s proljetnim školskim odmorom i ove su godine razveselili turističke agente koji su prodali popriličan broj aranžmana. Interesa ima, doznajemo u Generalturistu, za domaća odredišta na moru poput Vodica, ali i za veliku slavonsku turu kroz gradove, ergelu i plovidbu Kopačkim ritom. No Hrvati ipak radije putuju u inozemstvo pa su, doznajemo u Bravo putovanjima, vrlo popularna šestodnevna putovanja autobusom u Istanbul.

S obzirom na dužinu putovanja, predviđena su noćenja u Sofiji, odnosno u Plovdivu na povratku. Cijena je ovog aranžmana 2190 kuna. Rim i Toskana tradicionalno se dobro prodaju za uskrsne praznike, a cijene su autobusnih putovanja od 1390 do 1790 kuna. Prag i bavarski dvorci također su među odredištima koja Hrvati biraju, a vrlo je popularna i Budimpešta, doznajemo u agenciji Calypso.

'Vrlo je atraktivan izlet onaj trodnevni u Budimpeštu za 720 kuna, a uključuje smještaj u središtu grada, izlet u špilje i vinske katakombe te razgledanje najveće bačve za vino na svijetu', kaže agentica Gabrijela iz Calypsa. Iz Molnar Travela doznajemo da su vrlo tražena putovanja u Španjolsku i Andaluziju (9 dana za 5149 kuna), četiri dana Praga za 1000 kuna te Toscana i Pariz za manje od 3000 kuna.

Upoznajte Slavoniju kakvu još niste vidjeli, obiđite Osijek, Kopački rit, Tikveš, Ilok, Vukovar... Pokušajte jahati i zaplovite Kopačkim ritom. Smještaj u Osijeku, prijevoz autobusom, ulaznice i ručkovi za 1485 kn u organizaciji Generalturista.

Raskošna Toskana osvojit će vas kao i Firenca, Siena, Pisa... Na uskrsno jutro bit ćete u Sieni pred katedralom na Piazzi del Campo. Možete birati između četiri dana autobusom za 1650 u organizaciji Calypsa ili pet dana avionom za 2990 kn preko Generalturista.

Rim ili Nica? Četiri dana u središtu Vječnog Grada i posjet Vatikanu na Uskrs. Autobusno putovanje stoji 1790 kn u organizaciji Calypsa, a putovanje avionom preko Generalturista za 3290 kn. Azurna obala zove na 4 dana za 1790 kuna.

Moderni kruzer Costa Magica isplovljava iz Savone dan uoči Uskrsa i plovit će uz obale Italije i Španjolske. Cijene su već od 2245 kuna za osam dana + lučke pristojbe u organizaciji Bravo putovanja.

Kuba, daleki karipski otok zove na vožnju taksijem iz pedesetih, cigare, kikiriki i sladoled copeliju u organizaicji Generalturista za 11.790 kn. Ili biste radije u New York avionom na pet dana u razgledavanje i šoping za 6590 kn?