NEMA BOLJEG RECEPTA

Od sada ćete raditi samo ovakve cheesecake brownies

04.12.2014 u 08:40

Bionic
Reading

Slavna torta od sira, širom svijeta znana kao cheesecake, ima mnoštvo obožavatelja, a mnogi se ne bi mogli odlučiti kada bi morali birati između nje i browniesa

Ako ste i vi ljubitelji ova oba jako fina kolača, vrijeme je da probate odličnu kombinaciju koja ih spaja u jednu, savršenu slasticu. Osim okusom, cheesecake brownies lijepi su i izgledom, a recept sa stranice Yahoo Food vrlo je jednostavan.

Sastojci:

150 grama maslaca
200 grama tamne čokolade
4 jaja
šalica i pol šećera
šalica brašna za sve namjene
pola šalice kakaa
pola žlice soli

Za glazuru:
200 grama punomasnog svježeg sira
jaje
2 žlice šećera
žlica ekstrakta vanilije

Priprema:

Lim za pečenje namažite maslacem, a pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih. Prvo napravite bazu za browniese tako da u tavici na srednje jakoj vatri otopite maslac i umiješate kockice čokolade. Nakon što se sve zajedno rastopi maknite s vatre.

U većoj zdjeli izmiješajte jaja i šećer pa dodajte otopljenu čokoladu i ponovno sve dobro promiješajte. Zatim dodajte brašno, sol i kakao lagano miješajući. Odvojite smjesu za trećinu šalice i stavite sa strane. Ostatak smjese izlijte u kalup.

Sada pomiješajte sve sastojke za glazuru i stavite preko čokoladne smjese. I na kraju na red dolazi čokoladna smjesa u šalici koju ste odvojili. Uzmite žlicu i nanesite smjesu po glazuri od sira. Sve zajedno izgledat će vrlo zanimljivo kada se ispeče jer će biti u dvije boje.

Ne želite li kombinaciju sa sirom, jednostavno je preskočite i ispecite samo čokoladne browniese