OBOŽAVAJU JE TRENDSETERICE

Od prodavanja haljina na lokalnoj tržnici do odijevanja najvećih holivudskih zvijezda: Upoznajte dizajnericu Nicky Zimmermann

10.08.2019 u 07:42

Bionic
Reading

Gotovo tri desetljeća od osnutka vlastitog modnog brenda, dizajnerica Nicky Zimmermann postala je prvo ime australske modne scene. Sanjive estetike, brend Zimmermann svjetsku popularnost stekao je odjevnim komadima stvorenim za ljetni odmor i posebne prigode s glavnim fokusom na ženstvenim uzorcima i vezenim, čipkastim haljinama

Gotovo tri desetljeća od osnutka vlastitog modnog brenda, dizajnerica Nicky Zimmermann postala je prvo ime australske modne scene. Sanjive estetike, brend Zimmermann svjetsku popularnost stekao je odjevnim komadima stvorenim za ljetni odmor i posebne prigode s glavnim fokusom na ženstvenim uzorcima i vezenim, čipkastim haljinama.

  • +3
Slavne dame u Zimmermann kreacijama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Brend sa sjedištem u Sidneyju postao je sinonim opuštenog stila odijevanja slavnih dama. S vojskom poznatih obožavateljica od australskih superzvijezda Margot Robbie i Jessice Heart pa sve do Beyonce i britanske miljenice Kate Middleton.

Počeci dizajnerske karijere Nicky Zimmermann podjednako su intrigantni kao i njezin globalan uspjeh. Nakon što je 1989. godine diplomirala na australskom sveučilištu East Sydney Tech, Nicky Zimmermann svoje kreacije odlučila je prodavati na štandu u sklopu lokalne tržnice Paddington.

Njezini prijatelji i kolege iz studentskih dana, pridruživši se timu australskog izdanja magazina Vogue, na novom poslu odlučili su nositi njezine košulje inspirirane modom Divljeg zapada, što je na koncu rezultiralo velikim intervjuom i editorijalom na dvije stranice modne biblije.

Dobiveni publicitet, Nicky je itekako utjecao na poslovanje brendam, rezultiravši mnoštvom veleprodajnih narudžbi lokalnih trgovina i prve robne kuće u Sidneyju smještene u umjetničkoj četvrti Darlinghurst. Njezina sestra Simone ubrzo se priključila brendu u ulozi kreativne direktorice pozabavivši se poslovnom stranom sestrine modne priče.

  • +12
Zimmermann SS19 Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Uz predstavljanje debitantske kolekcije na australskom Tjednu mode, godine 1996. Nicky je otvorila vlastitu trgovinu u Sidneyju. Nakon linije odjeće, Nicky je u postojeću ponudu uvrstila modele kupaćih kostima koji su joj naposlijetku osigurali svjetsku prepoznatljivost.

'Željela sam stvoriti asortiman kupaćih kostima u sklopu ready-to-wear linije, a tih godina ovaj potez pokazao se mojom apsolutnom prekretnicom u karijeri zainteresiravši svjetske medije', ističe Nicky koja je nakon priče CNN-ove novinarke Else Klencsh dobila modnog agenta u New Yorku.

Brend Zimermann danas ima 30 trgovina diljem svijeta i impresivnu vojsku slavnih obožavateljica koje kreacije s potpisom ovog poznatog australskog brenda najčešće nose u slobodno vrijeme.