RECEPTI ČITATELJA

Od ostataka ručka napravite ukusne krokete

19.04.2013 u 09:47

Bionic
Reading

Ostaci ručka uz malo mašte lako mogu postati ukusan obrok za idući dan. Ukoliko vam je od jučerašnjeg ručka ostalo nešto pire krumpira i piletine, prema ovome receptu u tren oka na stolu možete imati fin i lagan obrok – krokete punjene piletinom

Potrebni sastojci:
pire krumpir
brašno (količina ovisi o količini pirea)
mlijeko po potrebi
pečena/pohana piletina
2 jaja
oštro brašno
krušne mrvice

Postupak:
Od pirea napravite tijesto (količina brašna koja se dodaje ovisi o količini pirea). Tijesto treba biti mekano i ne smije se lijepiti.

Nakon što izradite tijesto na sitno nasjeckajte piletinu i eventualno je začinite po ukusu.

Oblikujte tijesto u kuglice, punite piletinom, uvaljajte u smjesu za pohanje i pržite do zlatne boje. Poslužiti vruće iako je i hladno jako ukusno.

Ako pravite male krokete, onda ih je dovoljno samo pržiti, a ako ipak želite nešto veće, onda ih treba dovršiti u pećnici otprilike pola sata na 150 stupnjeva.

Kroketi se mogu poslužiti uz vrhnje.

Recept za punjene krokete od krumpira poslao nam je Vedran Bošković iz Zagreba

Bez obzira jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala