ŠOKANTNO

Od čega strahuje čak 81 posto žena?

02.12.2013 u 08:50

Bionic
Reading

Čak 66 posto žena misli da posao mora biti na prvom mjestu njihove liste prioriteta žele li napredovati, a čak 81 posto misli da dijete može naškoditi uspjehu u karijeri

Dvije trećine žena misle da posao moraju staviti iznad svega da bi uspjele u karijeri, a više od 80 posto žena vjeruje da će majčinstvo naškoditi njihovim karijernim ambicijama, navodi se u istraživanju o odnosu žena prema njihovom poslovnom i privatnom životu.

Većina se žena također slaže s raširenim uvjerenjem da su žene koji rade klizno radno vrijeme ili smanjeni broj sati manje posvećene karijeri, piše MailOnline.

Ipak, bez obzira na zabrinutost kako ih društvo percipira, 89 posto žena vjeruje da im majčinstvo i karijera daju ravnotežu u životu te da ih to čini boljim uzorima.


Istraživanje kojim je obuhvaćeno čak 100.000 Britanki naručila je Helene Morrissey, direktorica Newton Investment Managementa, koja ima devetero djece.

Morrissey kaže kako žene vjeruju da napredovanje u karijeri neminovno znači više radnih sati i više stresa.
'Čak 91 posto žena vjeruje da visoke pozicije znače više stresa i radnih sati, dok ih 66 posto vjeruje da posao treba biti njihov prioritet da bi napredovale u poslu.'