JOŠ JEDNO EFEKTNO IZDANJE

Obožava upadljive stajlinge: Nosi li nizozemska kraljica jarke boje iz istog razloga kao i kraljica Elizabeta?

19.04.2019 u 14:16

Bionic
Reading

Kraljica Maxima od Nizozemske prisustvovala je godišnjoj konferenciji pod nazivom Money & Behavior (Novac i ponašanje) održanoj u Utrechtu, povodom koje je odabrala još jedan odvažan i upadljivi stajling, pa nismo mogli ne zapitati se - odabire li nizozemska kraljica jarke boje iz istog razloga kao i britanska kraljica Elizabetha II.?

Poznato je kako kraljica Elizabeta II. voli jarke boje, i to toliko da odjeću jarkih boja nosi za sva službena događanja. Prije svakog njezinog pojavljivanja u javnosti nagađa se koju će boju odabrati, a iako mnogi misle da je razlog tome samo to što voli boje i da su njezini stajlinzi dio njezine osobnosti, iza odabira odvažnih boja krije se jedan sasvim logičan protokolarni trik.

Iako joj je 92 godine, britanska kraljica nije jedna od onih baka koje se najsigurnije osjećaju u crnom. Kraljica Elizabeta II. obožava neonske boje koje nosi gotovo u svim prilikama, a kada njezin stajling nije vidljiv iz aviona, obavezno je u nekoj vedrijoj boji.

Također, ono što je karakteristično za njezino odijevanje je to što se na njoj uvijek može vidjeti jedna upadljiva boja, nikad više njih. Ukoliko je kraljičin kaput neonsko zelene boje, iste boje bit će i šešir koji uvijek usklađuje s kaputom, a haljina će, ukoliko nije iste nijanse, na sebi sadržavati uzorak u istoj boji.

Kate Middleton i kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U dokumentarcu 'The Queen at 90', Sophie, vojvotkinja od Wessexa i supruga najmlađeg sina Elizabete II. objasnila je što se krije iza kraljičina upečatljivog odijevanja.

'Mora se isticati kako bi narod mogao reći: 'Vidio sam kraljicu'', rekla je vojvotkinja Sophie, dodajući kako je okupljena masa u pravilu udaljena i po nekoliko desetaka metara od kraljice kada se ona pojavi u javnosti, zbog čega je mnogima drago kada mogu reći da su vidjeli kraljicu, pa makar i komadić njezina upečatljivog šešira.

Vrlo je vjerojatno kako su savjetnici kraljice Maxime od Nizozemske savjetovali svoju kraljicu da nosi upadljive odjevne kombinacije iz istog razloga. 47-godišnja supruga kralja Willema-Alexandera, koju mnogi smatraju najbolje odjevenom kraljicom, redovito javnost oduševljava svojim smjelim kombinacijama u kojima prevladavaju upečatljive boje i uzorci.

  • +4
Kraljica Maxima Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No ona se za razliku od kraljice Elizabete voli poigrati kombinacijama boja, a ne bježi ni od veselih uzoraka, 'colorblock' haljina, otkačenih šešira, originalnih modnih detalja ili lepršavih krojeva što je vremenom postao njezin zaštitni znak.

Lijepa kraljica nedavno je oduševila još jednim izborom stajlinga, pojavivši se na konferenciji Money & Behavior u Utrechtu odjevena u midi haljinu magenta boje s detaljem lišća u crnoj boji, a cjelokupan stajling začinila je crnim salonkoma i modnim dodacima - lakiranom torbicom i damskim šeširom.

  • +22
Kraljica Maxima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ovaj protokolarni trik kojim se služe kraljice odnedavno je počela prakticirati i vojvotkinja Kate Middleton, koja će jednoga dana uz princa Williama zajesti na tron.