KARIJERA ILI OBITELJ

Oblik ženina lica otkriva koliko djece želi

27.10.2011 u 09:35

Bionic
Reading

Ako ste u potrazi za djevojkom koja želi obitelj, njezino lice može vam otkriti je li sklona majčinstvu, barem tako pokazuju rezultati novog istraživanja

Razmišljate o očinstvu i pitate se je li partnerica spremna na taj veliki korak? Pogledajte njezino lice jer nova istraživanja kažu da oblik lica otkriva želi li žena imati djecu.

Dame koje imaju izrazito ženstvene crte lica prije će se odlučiti na majčinstvo od djevojaka koje tako ne djeluju. Rezultati studije pokazuju da žene s mekšim i nježnijim crtama lica žele i više djece.

Muškarci koji žele veliku obitelj trebaju tražiti partnericu koja ima prćasti nos, velike oči i pune usne.
U istraživanju sveučilišta St. Andrews sudjelovalo je 25 mladih žena koje su rekle koliko i kada bi djece željele imati te im je istovremeno mjerena razina hormona estrogena.

'Žene koje su imale visoku razinu estrogena, željele su više djece', rekla je znanstvenica Miriam Law Smith.
U drugoj skupini žene su samo odgovarale koliko djece žele imati, a njihove crte lica doktorica Law Smith povezala je s odgovorima.

Žene koje djeluju ženstvenije od ostalih željele su čak četvero djece, piše Hormones and Behavior reports. Ipak, studija potvrđuje da oblik lica sudjeluje u ženinoj odluci oko osnivanja obitelji sa samo 20 posto jer utječu i faktori poput financijske sigurnosti, karijere i ostalih životnih uvjeta.