RAZLOG ZA RAZVOD

O ovoj temi obavezno morate razgovarati prije braka

26.02.2014 u 09:21

Bionic
Reading

Financije zasigurno nisu romantična tema, ali o njima morate razgovarati prije nego što uđete u brak, jer se pokazuje da je to najveći kamen spoticanja

Zaboravite na seksualnu i intelektualnu kompatibilnost, jer ono što određuje uspjeh vašeg braka nije to nego – financijska kompatibilnost. Najnovije američko istraživanje pokazuje da se više od 51 posto ispitanika razvelo upravo zbog financijskih problema.

Dugovi, krediti i općenito upravljanje novcem ima daleko najveći utjecaj na brak i njegovo funkcioniranje od svih ostalih stvari u životu. Situacije je problematična, ali donekle podnošljiva kada partneri imaju slične dugove i sličan nemaran odnos prema novcu. No puno veći problem je onaj u kojem jedan od partnera ne zna s novcem, a drugi se ponaša odgovorno te smatra da na sebi nosi najveći teret financijske stabilnosti obitelji.

Gotovo 30 posto razvedenih parova priznalo je da im je žao što sa svojim partnerima nisu razgovarali o stavovima prema novcu prije braka. Smatraju da bi tako unaprijed znali jesu li kompatibilni i na tome području.

Ovo zanimljivo istraživanje provela je stranica credit.com, a ispitanici su bili ljudi različitih financijskih, rasnih i obrazovnih statusa. Neovisno o pozadini ispitanika, pokazalo se da financije predstavljaju jednak problem za sve skupine ispitanika.