UZBUDLJIVI NOVITETI

Novi Ikein katalog konačno stiže na vrata - i to u izmijenjenom obliku

27.08.2018 u 13:39

Bionic
Reading

U utorak, 28. kolovoza, započinje distribucija Ikea kataloga za 2019. godinu na 316.480 kućanstava u Zagrebu i okolici, koja će trajati do 15. rujna

Novi Ikea katalog dolazi u koncepcijski izmijenjenom obliku. Osim naslovnice koja ima drukčiji izgled – dolazi s bijelim okvirom, za koji su inspiracija bili Ikea katalozi iz 1980- ih - u posebnom fokusu ovogodišnjeg izdanja je sedam domova, svaki sa svojom pričom i inspiracijom za svakodnevni život. Svaki od njih prikazuje različite životne situacije, kojima su zajedničke različite potrebe i zajednički život.

'Mi u tvrtki Ikea želimo kupcima pružiti ideje i inspiraciju u skladu s njihovim životnim odabirima. Zato smo ove godine stvorili sedam domova i time se odmaknuli od pojedinačnih soba kako smo ih do sada prikazivali u katalogu', pojasnila je Iva Debogović, voditeljica odjela unutarnjeg uređenja u robnoj kući Ikea Zagreb.

  • +28
Ikein katalog za 2019. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ikea

Temelj za stvaranje ovih sedam domova bili su uvidi iz Ikea Izvještaja o Životu kod kuće, za koji je švedski div proveo istraživanja diljem svijeta. Previše stvari u domovima pokazalo se jednim od najčešćih problema suvremenog stanovanja, zbog čega čak dva doma pokazuju kako organizirati svoje stvari i uspomene. Među domovima se nalazi i jedan od svega 16 kvadrata, kao i dom potpuno posvećen ekološki osviještenom stilu življenja, a svi su kreirani uz pomoć Ikea rješenja.

Uz ovogodišnji katalog, najavljene su i neke od mnogobrojnih kolekcija koje će tijekom godine stizati u robnu kuću Ikea Zagreb. U povodu 75. obljetnice poslovanja pokrenuta je posebna kolekcija Gratulera s nekim od najpopularnijih Ikea predmeta iz 50-60-ih, 70-80-ih i 90-00-ih godina.

  • +86
Ikea - povijesna Gratulera kolekcija Izvor: Promo fotografije / Autor: Ikea

Prvi dio kolekcije već je stigao, a drugi i treći pristižu tijekom listopada i prosinca. Ikea katalog za 2019. godinu proteže se na skoro 300 stranica, preveden je na 37 jezika te je distribuiran u 50 država u 190 milijuna primjeraka.

U pitanju je najveća tiskovina ikada tiskana na FSC certificiranom papiru, što znači da potječe iz šuma kojima se gospodari prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima.